Grupul britanic DS Smith, proprietarul Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav, oferă 1,67 miliarde euro pentru rivalul spaniol Europac

Grupul britanic DS Smith, proprietarul Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav, oferă 1,67 miliarde euro pentru rivalul spaniol Europac
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 5 iun 2018

Grupul britanic din industria ambalajelor DS Smith, care a finalizat recent preluarea Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav de la omul de afaceri Vladimir Cohn, tranzacție de 208 milioane de euro, oferă aproape 1,67 miliarde de euro pentru achiziția rivalului spaniol Papeles y Cartones de Europa (cunoscut sub numele Europac), mutare prin care vrea să își extindă prezența pe piața vest-europeană.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

DS Smith a propus acționarilor Europac un preț de 16,80 euro pentru fiecare acțiune deținută, ofertă care evaluează grupul spaniol la 1,667 miliarde de euro (1,904 miliarde de euro incluzând datoria netă).

“Consiliul Director al Europac a confirmat că achiziția este atractivă”, potrivit unui comunicat al DS Smith, care precizează că a primit angajamente din partea investitorilor care dețin o participație cumulată de 58,97% din Europac. Tranzacția este condiționată, printre altele, de obținerea unui pachet reprezentând cel puțin 50% plus o acțiune din capitalul social al Europac și este așteptată să fie finalizată în ultimul trimestru din acest an.

Mișcare pregătită: Statul va concura îmbuteliatorii de apă minerală. Peste 7 milioane de euro au fost rezervate de Guvern pentru achiziții pe o piață cu mai mulți producători în insolvență CITEȘTE ȘI Mișcare pregătită: Statul va concura îmbuteliatorii de apă minerală. Peste 7 milioane de euro au fost rezervate de Guvern pentru achiziții pe o piață cu mai mulți producători în insolvență

Acțiunile Europac s-au apreciat cu 8,2% pe bursa de la Madrid în debutul tranzacțiilor de luni, până la prețul de 16,86 euro pe unitate. Titlurile DS Smith erau în urcare cu 3,1%, la 5,7980 lire sterline pe unitate.

Fondat în 1995, Europac are 23 de fabrici și 2.300 de angajați în Spania, Franța și Portugalia. În 2017, grupul spaniol a raportat vânzări anuale de 868 milioane de euro și un profit operațional de 158 milioane de euro.

DS Smith este unul dintre principalii furnizori de ambalaje din carton ondulat și materiale plastice, cu activități în 37 de țări și având aproximativ 27.000 de angajați.

La începutul lunii martie, britanicii au finalizat preluarea companiilor românești Ecopaper Zărnești și Ecopack Ghimbav de la omul de afaceri Vladimir Cohn, fost acționar al clubului de fotbal Dinamo București.

Tranzacția, în valoare de 208 milioane de euro, a inclus datoriile celor două companii românești.

Grupul DS Smith este activ pe piața românească din 2002, prin intermediul companiei DS Smith Packacking România, cu sediul la Timișoara.

Cu circa 200 de angajați, subsidiara din Timișoara a avut, anul trecut, afaceri de 134,16 milioane de lei, în creștere de la 121,3 milioane de lei în 2016. Pierderile companiei s-au adâncit însă la aproape 2,3 milioane de lei, de la 610.763 lei în anul precedent.

viewscnt
Afla mai multe despre
ds smith
europac
achizitie
oferta
ecopaper zarnesti
ecopack ghimbav