Grupul LVMH cumpără Christian Dior, pentru 12,1 miliarde de euro

Grupul LVMH cumpără Christian Dior, pentru 12,1 miliarde de euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 apr 2017

Producătorul de articole de lux LVMH, al miliardarului francez Bernard Arnault, a convenit preluarea Christian Dior, pentru 12,1 miliarde de euro, incluzând cea mai mare parte a operațiunilor casei de modă în grup prin intermediul uneia dintre cele mai mare tranzacții ale sale, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acordul, care va reuni drepturile de proprietate asupra unuia dintre cele mai reprezentative mărci de modă într-o singură entitate pentru prima oară în ultimele decenii, evaluează Christian Dior SE, cu sediul în Paris, la 260 de euro pe acțiune, potrivit unui comunicat de marți al LVMH.

Prețul este cu 15% peste închiderea tranzacțiilor bursiere de luni.

Prin intermediul unei serii de tranzacții, LVMH va obține Christian Dior Couture, care produce gențile Lady Dior, rochii la comandă și îmbrăcăminte de serie pentru bărbați și femei, scrie News.ro.

Familia Arnault deține o participație de 47% la LVMH, companie publică care are deja în proprietate parfumurile și produsele pentru frumusețte ale Dior,, datorită unui acord din anii 1960, prin care brandul de modă a atras capital într-o perioadă dificilă.

”Acordurile ilustrează angajamentul familiei și subliniază încrederea în perspectivele pe termen lung ale LVMH și brandurilor sale”, afirmă Arnault în comunicat.

Acționarii Dior pot opta pentru plata în numerar sau acțiuni ale companiei concurente Hermes International.

VIDEO Cum arată prima “mașină zburătoare” finanțată de Larry Page CITEȘTE ȘI VIDEO Cum arată prima “mașină zburătoare” finanțată de Larry Page

Board-urile Christian Dior și LVMH susțin în unanimitate acordurile și au numit experți independenți să analizeze termenii.

Familia Arnault a primit acțiuni Hermes în 2014, după un efort controversat al LVMH de a constitui o participație la companie.

LVMH, al cărui nume complet este LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, plătește de aproximativ 15,6 ori profitul înainte de dobânzi, taxe, depreciere și amortizare (EBITDA) din ultimul an al Christian Dior Couture.

Designerul Christian Dior a înființat casa de modă în 1946, cu sprijinul omului de afaceri Marcel Boussac, iar ulterior s-a extins în domeniul parfumurilor, ceasurilor  și accesoriilor și a deschis magazine în New York, Londra și Tokyo.

Designerii Pierre Cardin și Yves Saint Laurent au lucrat la Christian Dior la începuturile carierelor lor. Dior a murit în 1957.

viewscnt
Afla mai multe despre
lvmh
christian dior