GTC a vândut Galleria Arad, ultimul centru comercial deținut în România, și finanțează cu un credit de 19 mil. euro achiziția birourilor Premium din Capitală

GTC a vândut Galleria Arad, ultimul centru comercial deținut în România, și finanțează cu un credit de 19 mil. euro achiziția birourilor Premium din Capitală
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 28 nov 2016

Global Trade Center (GTC), unul dintre cei mai vechi dezvoltatori imobiliari de pe piața locală, a contractat în noiembrie un credit de 19 milioane euro de la Alfa Bank pentru a finanța clădirile de birouri Premium Point și Premium Plaza din București, și a vândut ultimul centru comercial pe care îl deținea în România, Galleria din Arad, cu 2,1 milioane de euro, potrivit unui raport al companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Premium Plaza și Premium Point sunt două clădiri de birouri de clasa A, situate în centrul Bucureștiului, în Piața Victoriei. Finalizată la sfârșitului anului 2008, Premium Plaza are o suprafață închiriabilă de circa 8.600 metri pătrați și este închiriată de companii precum Webhelp, Mavenhut, Enel.

Premium Point are o suprafață de 6,400 metri pătrați și a fost finalizată în 2009, în prezent având chiriași precum Franklin Templeton, Thomson Reuters, Autodesk, Certinvest.

GTC a cumpărat cele două clădiri pentru 32 milioane euro.

În lunile august-septembrie, grupul a vândut firmele care dețin centrele comerciale din Piatra Neamț și Arad, pentru 2,7 milioane euro și, respectiv, 2,1 milioane euro. Acestea au fost ultimele active din retail deținute de GTC în România. Compania are în prezent la vânzare și un teren în Bistrița.

GTC a dezvoltat în România o rețea de centre comerciale în provincie, dar majoritatea au fost vândute în pierdere.

În prezent, grupul mai deține în România doar birouri – Premium Plaza, Premium Point și City Gate. Acesta din urmă a fost preluat integral de GTC în luna martie a acestui an, prin achiziția a 41,1% din participația deținută de fondul cipriot de investiții Bluehouse Capital, pentru 18,1 milioane de euro.

De asemenea, compania mai deține 50% în joint venture-ul care urma să dezvolte Ana Tower Offices.

Potrivit raportului financiar al companiei, în primele nouă luni ale acestui an, valoarea clădirilor de birouri deținute de GTC în România se ridică la 179,9 milioane euro, în creștere de la 146 milioane euro în decembrie 2015. Gradul de ocupare ale acestora este de 92%.

GTC a mai dezvoltat și două ansambluri rezidențiale, FeliCity și Rose Garden, ambele în București. Proiectul Felicity a fost preluat de o subsidiară a Unicredit Bank, care a șters astfel datoria GTC.

GTC activează în  Polonia, Ser¬bia, Ungaria, Romania, Bulgaria și Croația.

viewscnt
Afla mai multe despre
gtc
vînzare
mall
credit