Hershey - dată în judecată pentru plumb și cadmiu în ciocolată

Hershey - dată în judecată pentru plumb și cadmiu în ciocolată
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 dec 2022

Compania americană Hershey, unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume, a fost dată în judecată de un consumator care a acuzat-o că vinde ciocolată neagră care conține niveluri dăunătoare de plumb și cadmiu, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Într-o acțiune colectivă propusă, Christopher Lazazzaro a spus că nu ar fi cumpărat sau ar fi plătit mai puțin pentru Hershey's Special Dark Mildly Sweet Chocolate, Lily's Extra Dark Chocolate 70% Cocoa și Lily's Extreme Dark Chocolate 85% Cocoa, dacă Hershey ar fi dezvăluit prezența metalelor în aceste produse, arată news.ro.

Hershey nu a răspuns imediat,  la cererile de comentarii cu privire la proces, care a fost depus la tribunalul federal din Central Islip, New York.

Unele studii sugerează că antioxidanții și nivelurile relativ scăzute de zahăr din ciocolata neagră ar putea ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare.

Lazazzaro, un rezident al comitatului Nassau, New York, a dat în judecată compania la două săptămâni după ce Consumer Reports a dezvăluit rezultatele testelor științifice pentru plumb și cadmiu efectuate pe 28 de batoane de ciocolată neagră.

Revista a spus că, deși toate cele 28 de ciocolate conțin metale grele, 23, inclusiv ciocolata de la Dove, Godiva, Lindt și Trader Joe's, conțineau niveluri potențial dăunătoare de plumb, cadmiu sau ambele, pentru persoanele care mănâncă o uncie de ciocolată pe zi.

Spartan închide toate operațiunile din Austria și suspendă dezvoltarea în această țară după doar un an CITEȘTE ȘI Spartan închide toate operațiunile din Austria și suspendă dezvoltarea în această țară după doar un an

https://www.news.ro/flux/Ciocolata Special Dark de la Hershey și ciocolata de 70% de la Lily aveau un conținut ridicat de plumb, iar cea cu o concentrație de 85% de la Lily era bogată în plumb și cadmiu, a spus revista.

Lazazzaro a spus că consumatorii rezonabili nu ar consuma ciocolată cu astfel de niveluri de metale, deoarece prezintă ”un risc grav pentru sănătate” și că consumatorii se bazează pe Hershey pentru a fi sinceră cu privire la ingredientele din produsele sale.

Procesul urmărește obținerea unor despăgubiri de cel puțin 5 milioane de dolari, inclusiv cel puțin 500 de dolari per tranzacție, conform legii din New York.

Hershey a cumpărat Lily's pentru 425 de milioane de dolari în iunie 2021.

Avocații lui Lazazzaro nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii, inclusiv dacă sunt planificate alte procese.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
hershey
mondelez
oreo
cadbury