Ikea a înregistrat un nivel-record al afacerilor în ultimul an fiscal, de 34,2 miliarde euro

Ikea a înregistrat un nivel-record al afacerilor în ultimul an fiscal, de 34,2 miliarde euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 sep 2016

Retailerul suedez de mobilă și decorațiuni interioare Ikea, al doilea jucător pe piața mondială, a anunțat marți că a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 7% în anul fiscal 2015-2016, care s-a încheiat la finalul lunii august, până la 34,2 miliarde euro, nivel-record, chiar dacă ușor sub estimările grupului, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vânzările la același număr de magazine, un indicator importat în sectorul de retail, au crescut cu 5% în anul fiscal care s-a încheiat la finalul lui august, scrie News.ro.

Ritmul de creștere este sub cel înregistrat în anul fiscal 2014-2015, când cifra de afaceri totală a avansat cu 11%, iar cea la număr constant de magazine - cu 5%.

Ikea, grup care nu este listat la nicio bursă, are afaceri extinse în special în Europa, dar a precizat că înregistrează cel mai rapid ritm de creștere pe piețele din China, Australia, Canada și Polonia.

Grupul suedez este cunoscut pentru magazinele sale de dimensiuni foarte mari, construite în aproapierea marilor orașe, în care vinde articole de mobilă pe care cumpărătorii trebuie să le asambleze singuri.

Cea mai mare piață a Ikea a rămas în ultimul an fiscal Germania, urmată de Statele Unite.

În iunie, patronul Ikea, Peter Agnefjall, a estimat o creștere a vânzărilor cu 8-10% în anul fiscal 2015-2016 și a fixat ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri de 50 miliarde euro în 2020.

Ikea a anunțat că va deschide în acest an noi magazine în India și în Serbia și va continua integrarea vânzărilor în magazine cu cele online.

Starbucks deschide, în 20 septembrie, prima cafenea din Craiova și ajunge la 22 de unități CITEȘTE ȘI Starbucks deschide, în 20 septembrie, prima cafenea din Craiova și ajunge la 22 de unități

În perioada septembrie 2015-august 2016, Ikea a deschis 12 noi magazine și 19 puncte de colectare și de comenzi.

Grupul are, în prezent, 340 de magazine în 28 de țări.

În România, grupul suedez a deschis în 2007 primul și singurul magazin în nordul Bucureștiului, în zona comercială Băneasa. Pe piața de mobilă, estimată la 700 de milioane de euro în 2015, IKEA concurează cu Lemet, Casa Rusu, Mobexpert, kika, Elvila și alți jucători mai mici.

Anul trecut, Ikea a anunțat că va mai deschide un magazin în București, pe bulevardul Theodor Pallady, la ieșirea din Capitală spre Autostrada Soarelui.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea