Fiul lui Ion Sturza, administrator la Elefant Online

Fiul lui Ion Sturza, administrator la Elefant Online
scris 12 sep 2016

Acționarii Elefant Online au hotărât, la 17 august, extinderea numărului de administratori ai societății de la 3 la 5 și numirea lui Dan Sturza și a lui Valentin Romeo Tabus în noile poziții create, cu un mandat de 4 ani fiecare.

În vârstă de 27 de ani, Dan Sturza este fiul fostului premier al Republicii Moldova Ion Sturza, acționarul majoritar al Elefant Online.

Valentin Romeo Tabus este partener Axxess Capital, administratorul fondului de investiții Emerging Europe Accession Fund Cooperatief (EEAF), care a intrat în acționariatul Elefant Online cu o participație minoritară semnificativă.

Operațiunea a fost anunțată la finele lunii iulie.

Ceilalți trei administrator ai Elefant Online sunt Marius Aurel Ghenea, Ion Sturza și Sergiu Chirca (reprezentant Catalyst Romania), ale căror mandate se vor încheia la 17 august 2020.

Pierderile și datoriile administratorului eMAG.ro s-au dublat în 2015 CITEȘTE ȘI Pierderile și datoriile administratorului eMAG.ro s-au dublat în 2015

Elefant Online a anunțat, în data de 26 iulie, că a finalizat o rundă de investiții de 5,5 milioane de euro, în urma căreia în acționariatul companiei a intrat Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity consiliat de Axxess Capital, cu o participație minoritară semnificativă.

La noua rundă de investiții a participat și Catalyst România, prezent în acționariat din 2014.

Înainte de tranzacție, structura acționariatului Elefant Online era formată din Millennium Gold Resources Limited (Cipru) - 89,88% și Catalyst România SCA (Luxemburg) - 10,12%.

Finalizarea tranzacției este condiționată de obținerea acordului Consiliului Concurenței.

Investiția are ca obiectiv accelerarea ritmului anual de creștere de peste 50% pe care Elefant.ro îl are în prezent. Mai mult, retailereul online va beneficia de expertiza specifică a noului investitor, se arăta într-un comunicat al Elefant Online remis Profit.ro.

Ion Sturza a schimbat numele firmei care administrează elefant.ro și a trecut la societate pe acțiuni CITEȘTE ȘI Ion Sturza a schimbat numele firmei care administrează elefant.ro și a trecut la societate pe acțiuni

În decursul celor 6 ani de activitate, Elefant.ro a atras mai multe runde de investiții, în acționariat intrând, alături de Fribourg Capital, acționar fondator majoritar, și fondurile Catalyst Romania, consiliat de 3TS Capital Partners și acum EEAF.

Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat României, finanțat în principal prin inițiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operațional Sectorial "Creșterea Competitivității Economice" 2007-2013, co-finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Elefant Online (fost Universal Online Promotion) este deținut de fondul de investiții Fribourg Investments, controlat de omul de afaceri Ion Sturza, fost premier al Republicii Moldova, prin Millennium Gold Resources Limited (Cipru).

Retailerul online a fost lansat ca o librărie online în 2010. În perioada 2014 - 2016, compania a cunoscut o extindere puternică prin dezvoltarea rapidă a ofertei sale de produse și prin diversificarea modalităților de livrare, prin înființarea mai multor puncte de livrare în mai multe orașe din țară.

Un alt pas important în dezvoltarea afacerilor a fost extinderea prezenței în Republica Moldova.

În 2015, retailerul a înregistrat o cifră de afaceri de 77,5 milioane de lei, cu 60,4% mai mult față de anul precedent, conform datelor de pe pagina web a Ministerului Finanțelor Publice. Pe de altă parte, pierderea netă a crescut cu 53,5%, la 9,71 milioane de lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
elefant online
administratori
numiri