IKEA România se transformă din SRL în SA, directorii vor fi controlați de un Consiliu de Supraveghere cu manageri străini

IKEA România se transformă din SRL în SA, directorii vor fi controlați de un Consiliu de Supraveghere cu manageri străini
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 15 oct 2016

Acționarii retailerului de mobilă și decorațiuni IKEA România au transformat compania din România din societate cu răspundere limitată (IKEA România SRL) în societate pe acțiuni (IKEA România SA), care va fi administrată în sistem dualist: Consiliu de Supraveghere și Directorat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Primii membri ai Consiliului de Supraveghere, numiți pentru un mandat de 2 ani, sunt Lammechien Boer (cetățean olandez, președinte Ikea Italia) în calitate de președinte, Henrik Viktor Schnell (cetățean suedez, membru al Consiliului Ikea Norvegia) în calitate de vicepreședinte, Emmanuel Jean Mauriee Charpentier (cetățean francez, membru al Consiliului de Supraveghere și la Ikea Bratislava) în calitate de membru și Antonius Johannes Maria Reijmers (cetățean olandez, reprezentant legal al Ikea Spania) în calitate de membru.

Consiliul de Supraveghere va controla permanent conducerea societății, va numi și va revoca membrii directoratului, va verifica conformitatea operațiunilor de conducere a societății cu legea, actul constitutiv și cu hotărârile adunării generale și va raporta cel puțin o dată pe an adunării generale a acționarilor cu privire la activitatea de supraveghere desfășurată.

Membrii directoratului IKEA România, numiți pentru un mandat de 4 ani, sunt: Vladislav Lalic (Manager Expansion la Ikea Serbia), Peter Magnus (Product Specialist al Ikea) și Stefan Vanoverbeke (Retail Manager pentru IKEA South East Europe). Aceștia sunt astfel reconfirmați, după ce au fost numiți în directorat în primăvara acestui an prin hotărâre a Adunării Generale a IKEA SRL.

IKEA vede potențial de nouă magazine în România și urmează să aleagă amplasamente CITEȘTE ȘI IKEA vede potențial de nouă magazine în România și urmează să aleagă amplasamente

Grupul suedez IKEA deține firma din România prin două societăți înregistrate în Olanda: Ingka Pro Holding și Ingka Holding Europe.

IKEA are în prezent un singur magazin în România, în București, care a înregistrat în anul de catalog 2015 cea mai mare creștere a vânzărilor de la deschiderea din 2007, de 12,37%, la 427,47 milioane lei (fără TVA). Compania vede însă un potențial pentru deschiderea a nouă magazine în România în următorii ani.

Al doilea magazin IKEA din București va fi deschis pe Bulevardul Theodor Pallady, unde compania suedeză a cumpărat un teren în acest an. Acesta va fi mai mare decât cel din Băneasa și va necesita investiții de câteva zeci de milioane euro.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni fondată în 1943 de omul de afaceri suedez Ingvar Kamprad.

Grupul mai deține în România și o companie de dezvoltare imobiliară - Interprime Properties, dar și aproximativ 46.700 de hectare de pădure prin Ikea Resource Independence (IRI) Investments.

viewscnt
Afla mai multe despre
ikea
schimbari
firma