Înghețată Haagen-Dazs, retrasă de la vânzare

Înghețată Haagen-Dazs, retrasă de la vânzare
scris 5 aug 2022

Autoritățile din Belgia au retras de la vânzare 10 sortimente de înghețată cu vanilie Haagen-Dazs după ce au descoperit prezența unui compus cancerigen în unul dintre loturile testate cu ocazia unui control, a anunțat Agenția federală pentru siguranță alimentară (AFSCA), relatează AFP.

Producătorul acestui brand celebru de înghețată, grupul american General Mills, a constatat în timpul unui control de rutină prezența unor urme de 2-cloretanol (2CE), care este un indicator al prezenței oxidului de etilenă într-un lot de produse Haagen-Dazs, a precizat AFSCA într-un comunicat.

Pentru că și-a spionat clienții, un lanț de cafenele este obligat să le dea gratuit o cafea și un produs de patiserie CITEȘTE ȘI Pentru că și-a spionat clienții, un lanț de cafenele este obligat să le dea gratuit o cafea și un produs de patiserie

Oxidul de etilenă (ETO) este un pesticid cancerigen interzis în Europa, scrie Agerpres.

Loturi de înghețată Haagen-Dazs Plain Vanilla au fost retrase de la comercializare, de la mijlocul lunii iulie, de șapte rețele de supermarketuri, la cererea producătorului, General Mills, ca urmare a detectării unor urme de oxid de etilenă (ETO), conform anunțurilor postate de retaileri pe site-ul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

În prezent, România nu a primit nicio alertă pe sistemul rapid de alertă european privind retragerea altor loturi de înghețată din aceeași marcă, susțin reprezentanții ANSVSA.

În perioada 12-14 iulie, lanțurile de supermarketuri Auchan, Selgros, Carrefour, Mega Image, Cora, Kaufland și Profi au anunțat că General Mills efectuează o rechemare voluntară a produselor de înghețată Haagen-Dazs Plain Vanilla (vanilie simplă) în România din cauza unei probleme de neconformitate din partea unui furnizor de extract de vanilie.

Furnizorul de vanilie a fost identificat drept cauză a acestei probleme, iar grupul General Mills a decis să retragă de la vânzare toate produsele preparate cu vanilia furnizată de acel producător, a explicat AFSCA.

Agenția belgiană a publicat lista celor 10 produse vizate de măsura de retragere din toate magazinele din țară, precum și datele lor de expirare.

"Cerem consumatorilor care au cumpărat aceste produse să nu le consume și să contacteze General Mills pentru a obține rambursarea lor", a precizat AFSCA.

Cele 10 sortimente de înghețată retrase de la vânzare au fost distribuite în Belgia și Luxemburg prin magazinele Carrefour, Resuma, Colruyt, Delfood, Delhaize, Makro, Match, Cora, Bidfood, Ceges, Romeck, Mekabe și AET, a precizat aceeași agenție belgiană.

Grupul american General Mills a efectuat la începutul lunii iulie o retragere voluntară de la vânzare a patru loturi de înghețată comercializate în Franța sub brandul Haagen-Dazs după detectarea unor urme de ETO atribuite unui ingredient specific, extrasul de vanilie, furnizat de unul dintre furnizorii săi.

viewscnt
Afla mai multe despre
înghețată
haagen-dazs