Jacek Olczak, CEO-ul Philip Morris International: Locul țigărilor este în muzee; autoritățile trebuie să accelereze schimbarea

Jacek Olczak, CEO-ul Philip Morris International: Locul țigărilor este în muzee; autoritățile trebuie să accelereze schimbarea
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 23 mai 2023

Rata încă ridicată a fumătorilor la nivel global arată că politicile actuale nu dau rezultate suficient de rapide și este nevoie de o schimbare în această privință, astfel încât țigările să devină artefacte istorice, expuse în muzee, spune Jacek Olczak, CEO-ul Philip Morris International.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“În ciuda reglementărilor restrictive, prețurilor ridicate ale produselor, interdicțiilor de comercializare și ambalajelor concepute pentru a descuraja cumpărarea, datele de sănătate publică arată că un miliard de oameni din întreaga lume aleg să fumeze”, a afirmat Olczak.

Cea mai bună opțiune este ca oamenii să nu apeleze niciodată la tutun sau nicotină, dar pentru fumătorii care nu s-au putut lăsa sunt opțiuni mai bune decât să continue să fumeze, potrivit CEO-ului PMI.

Acesta susține că, folosind date, estimări și metode ale Organizației Mondiale a Sănătății, PMI a calculat ce impact asupra sănătății publice ar avea înlocuirea totală a țigărilor cu alternative considerate mai puțin dăunătoare, fără fum.

Presupunând că alternativele sunt cu 80% mai puțin riscante decât țigările și toți fumătorii ar începe să le folosească, în detrimentul țigărilor, decesele atribuite fumatului pot fi reduse de zece ori față de măsurile istorice de control al tutunului, susține PMI.

CEO-ul PMI cere guvernelor din întreaga lume să urmeze exemplele unor țări precum Suedia, Japonia șI Marea Britanie și să adopte politici care să ofere fumătorilor o gamă largă de alternative la continuarea fumatului.

PMI a investit, începând cu 2016, 10,5 miliarde de dolari în dezvoltarea și comercializarea de produse fără fum, acestea ajungând să reprezinte în prezent aproape 35% din veniturile companiei.

Circa 600 de milioane de dolari au fost investite la Otopeni, pentru a transforma fabrica de lângă București într-un centru de producție a consumabilelor pentru IQOS și alte produse fără fum. În prezent, 90% din producția fabricii este exportată în 54 de țări de pe 5 continente.

viewscnt
Afla mai multe despre
pmi țigări