Japonia introduce o taxă pentru pungile de plastic

Japonia introduce o taxă pentru pungile de plastic
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 nov 2019

Comercianții din Japonia, inclusiv supermarketuri și numeroasele magazine mici din țară, vor taxa clienții pentru pungile de plastic începând din luna iulie, chiar înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo, a decis vineri Guvernul nipon, citat de AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Japonia se alătură prin această decizie numeroaselor state care au adoptat deja măsuri similare pentru protejarea mediului, în special din Europa, scrie Agerpres.

Consumatorii japonezi sunt foarte pasionați de ambalajele din plastic, această țară fiind cel mai mare producător mondial de deșeuri de plastic pe cap de locuitor după Statele Unite, notează AFP.

VIDEO CEL.ro anunță că a dat în judecată eMag, acuzând compania de încălcarea Legii privind mărcile și indicațiile geografice CITEȘTE ȘI VIDEO CEL.ro anunță că a dat în judecată eMag, acuzând compania de încălcarea Legii privind mărcile și indicațiile geografice

Guvernul nipon se angajează să modifice obiceiurile consumatorilor, inclusiv să-i încurajeze să-și aducă propriile sacoșe la cumpărături, potrivit unui document oficial.

Cu toate acestea, prețul pungilor de plastic va fi lăsat la latitudinea fiecărui comerciant, se precizează în document.

viewscnt
Afla mai multe despre
pungi de plastic
japonia