Jumbo reclamă furturi masive

Jumbo reclamă furturi masive
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 4 ian 2024

Retailerul olandez Jumbo a raportat o creștere de 7,3% a vânzărilor, la 11,02 miliarde de euro, în exercițiul financiar 2023, la un an de când a depășit pragul de vânzări de 10 miliarde de euro pentru prima dată, reclamând însă și pierderi din cauza produselor furate, de aproximativ 1% din vânzări.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"O pierdere de 1% din cauza furtului poate să nu sune prea mult, dar în cazul nostru este mai mult de 100 de milioane de euro pe an. Dacă am putea pune această sumă în reducerea prețului, toți clienții noștri ar beneficia", spune CEO-ul Ton van Veen.

Război mondial al prețurilor. Carrefour scoate Pepsi din magazine CITEȘTE ȘI Război mondial al prețurilor. Carrefour scoate Pepsi din magazine

Compania a raportat și o creștere cu 8% a comenzilor de alimente online, la 722 de milioane de euro, în 2023, echivalent cu 7% din vânzările totale.

Cota de piață a retailerului din Țările de Jos a scăzut ușor, până la puțin peste 21%, deoarece a crescut mai lent decât creșterea medie a pieței din sectorul olandez al supermarketurilor, au arătat datele NielsenIQ.

FOTO Șobolan surprins în magazinul Mega Image Domenii. Zona de bake-off, închisă. S-a făcut curățenie generală, dezinsecție, dezinfecție și deratizare CITEȘTE ȘI FOTO Șobolan surprins în magazinul Mega Image Domenii. Zona de bake-off, închisă. S-a făcut curățenie generală, dezinsecție, dezinfecție și deratizare

În 2023, Jumbo a redus prețurile la peste 1.000 de produse.

Rețeaua Jumbo avea 725 de magazine la sfârșitul anului 2023, inclusiv zece foste supermarketuri Jan Linders din Brabant de Nord, Limburg și Gelderland.

În Belgia, a deschis șapte noi puncte de vânzare în cursul anului, ridicând totalul la 33.

Mierea chinezească, înlocuită în România cu miere din Ucraina CITEȘTE ȘI Mierea chinezească, înlocuită în România cu miere din Ucraina

Anul acesta sunt planificate opt noi locații pentru Belgia, inclusiv un Jumbo Foodmarkt în Gent.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
magazine
furt