Lantmännen Unibake a cumpărat Frozen Bakery, producătorul de chifle pentru hamburgeri McDonald's în România

Lantmännen Unibake a cumpărat Frozen Bakery, producătorul de chifle pentru hamburgeri McDonald's în România
scris 27 sep 2016

Grupul internațional de produse de panificație Lantmännen Unibake a cumpărat producătorul de chifle pentru hamburgeri Frozen Bakery Products de la grupul austriac GoodMills.

Această achiziție susține strategia de creștere a grupului Lantmännen Unibake în vederea consolidării activității de panificație în regiunea Europei Centrale. Piața pe care Frozen Bakery Products SA își vinde produsele este formată din România și țările din vecinătate precum Bulgaria, Serbia și Grecia. În prezent, Frozen Bakery Products SA are 80 de angajați.

"Obiectivul nostru este de a dezvolta Frozen Bakery Products SA pentru a deveni platforma din această regiune pentru sortimentul larg de produse al grupului Unibake deoarece preconizăm o creștere continuă a pieței în România și țările din apropierea sa", a declarat Werner Devinck, CEO al Lantmännen Unibake.

Părțile au convenit să păstreze confidențialitatea asupra prețului de cumpărare.

Lantmännen Unibake operează 36 de brutării moderne în întreaga lume și are sediul central în Danemarca. Portofoliul său cuprinde o serie de brand-uri consacrate: Hatting, Schulstad, Schulstad Bakery Solutions, Schulstad Royal Danish Pastry, Bonjour și multe altele. Lantmännen Unibake are o cifră de afaceri de 1,1 miliarde de euro și 6.000 de angajați în peste 20 de țări.

Lantmännen este o cooperativă agricolă și lider în nordul Europei în domeniul agriculturii, mașinilor, bioenergiei și produselor alimentare. Compania este deținută de 27.000 de fermieri suedezi, are 10.000 de angajați, operațiuni în peste 20 de țări și o cifră de afaceri anuală de 37 miliarde de coroane suedeze.

Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara CITEȘTE ȘI Scandia Food a cumpărat o fabrică de conserve din Hunedoara


Frozen Bakery are o fabrică pe centura Bucureștiului și  80 de angajați.

Grupul GoodMills are sediul în Viena și conduce șapte organizații din tot atâtea țări deținând în total 25 de mori. Cu aproape 3 milioane de tone de grâu prelucrat și o cifră de afaceri în jur de 850 de milioane de euro, este cea mai mare companie de morărit din Europa și unul dintre primii 4 jucători la nivel mondial. Filialele GoodMills sunt prezente în Germania, Austria, Polonia, Republica Cehă, Ungaria, România și Bulgaria. Grupul GoodMills este deținut de Leipnik-Lundenburger Invest Beteiligungs AG, care, la rândul său, face parte din grupul financiar Raiffeisen din Austria. 

viewscnt
Afla mai multe despre
lantmännen unibake
frozen bakery products sa