Lavazza cumpără divizia de băuturi a Mars

Lavazza cumpără divizia de băuturi a Mars
Profit.ro
Profit.ro
scris 2 oct 2018

Lavazza Group a anunțat marți că va cumpăra divizia de băuturi a Mars, inclusiv sistemele de espressoare pentru birouri Flavia și Klix, mărci din segmentul de vânzări pentru birouri – Office Coffee Service (OCS) and Vending. Valoarea tranzacției ar fi de circa 650 milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate tranzacției, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Finalizarea tranzacției, care așteaptă aprobarea instituțiilor ce reglementează competiția și consultări cu angajații în unele dintre locații, este așteptată să se încheie în luna decembrie, informează grupul italian, scrie News.ro.

eMag își majorează participația la Sameday Courier, operațiune de peste 14 milioane lei CITEȘTE ȘI eMag își majorează participația la Sameday Courier, operațiune de peste 14 milioane lei

”Această achiziție se potrivește perfect strategiei noastre de extindere internațională, obiectivului de întărire a prezenței noastre pe piețele cheie, ca și dorinței noastre de a avea o relație încă și mai apropiată cu consumatorii noștri. Și da, întărește poziția Lavazza Group pe segmentele de vânzări pentru birouri (OCS și Vending), ceea ce ne deschide oportunități semnificative de creștere și dezvoltare,” a spus directorul general al Lavazza Group, Antonio Baravalle.

În acord cu strategia de consolidare la nivel internațional, Lavazza Group va achiziționa divizia de cafea a Mars din America de Nord, Germania, Marea Britanie, Franța, Canada și Japonia, inclusiv sistemele și unitățile de producție din Marea Britanie și Statele Unite ale Americii.

”Mars Drinks a fost mulți ani o parte importantă a business-ului nostru și, deși este întotdeauna dificil să te desparți de mărci puternice și de asociați și prieteni dragi, credem că acum este momentul cel mai bun pentru o schimbare”, a spus directorul general al Mars Incorporated, Grant F. Reid.

Achiziția include unitatea de espressoare tip tabletop Flavia și unitatea de distribuitoare automate de cafea Klix, acestea având un număr mare de dispozitive instalate în toate piețele pe care sunt prezente, precum și un portofoliu extins de cafea și alte băuturi calde comercializate atât sub mărci proprii (de exemplu Alterra), cât și sub mărci licențiate.

Divizia de băuturi care face obiectul tranzacției a generat în 2017 venituri de aproximativ 350 milioane dolari și are o echipă de aproximativ 900 de persoane.

Continuând direcția achizițiilor anterioare – Carte Noire și ESP în Franța, Merrild în Danemarca, Kicking Horse Coffee în Canada, Nims în Italia și Blue Pod Coffee în Australia –, Lavazza intenționează să-și întărească noile divizii adăugate în portofoliu, crescând astfel acoperirea tuturor segmentelor pieței de cafea, cu un accent special pe produsele Away-from-Home.

Înființat în 1895 în Torino, prăjitorul italian de cafea este proprietatea familiei Lavazza de patru generații. Lavazza Group este prezent astăzi în peste 90 de țări prin subsidiare proprii sau distribuitori, 63% din venituri fiind generate de alte piețe decât Italia. Lavazza are peste 3.000 de angajați care în 2017 au generat o cifră de afaceri de peste 2 miliarde euro.

Mars este o afacere de familie cu o istorie de peste 100 de ani care oferă diferite produse și servicii pentru oameni și animalele lor de compani, cu vânzări de peste 35 miliarde dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
lavazza
bauturi
mars