Lemet deschide 3 magazine și începe investiții de aproape 6 milioane euro. “Anul acesta nu consider că în România este criză economică. Deși ne-am confruntat în premieră cu o pandemie, am avut inspirația și bafta de a face ce trebuia.”

Lemet deschide 3 magazine și începe investiții de aproape 6 milioane euro. “Anul acesta nu consider că în România este criză economică. Deși ne-am confruntat în premieră cu o pandemie, am avut inspirația și bafta de a face ce trebuia.”
Emil Popescu
Emil Popescu
scris 18 mar 2021

Lemet, unul dintre cei mai mari producători de mobilă din România, se așteaptă în acest an la o creștere de 14% a cifrei de afaceri, după o ușoară scădere anul trecut. Compania va deschide 3 magazine Lem’s și începe investiții de 5,8 milioane euro, într-o hală nouă de producție și un magazin la Câmpina.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania s-a dezvoltat semnificativ în ultimii ani, de la criza economică din 2008-2010, prin extinderea producției pe platforma de la Câmpina și a rețelei de magazine sub brandul Lem’s.

“Anul acesta nu consider că în România este criză economică. Vom construi o hală industrială P + 2 și un magazin Lem’s P + 1 în Câmpina. Ambele proiecte însumează o valoare de 5,8 milioane euro. Începem lucrările imediat după autorizare - sperăm la sfârșitul lunii aprilie - și le finalizăm în 2022”, a declarat pentru Profit.ro Alexadru Rizea, directorul general și fondatorul Lemet.

Învață de la traderi cu experiență prin Vestor CITEȘTE ȘI Învață de la traderi cu experiență prin Vestor

În 2019, Lemet avea o cifră de afaceri de 164 de milioane de lei (34,5 milioane euro) și un profit de 6,5 milioane lei.

Afacerile companiei au scăzut anul trecut cu 6%, iar profitul a stagnat.

“Producția și vânzările ne-au fost afectate (de pandemia COVID, n.r.) aproximativ două luni întregi din anul 2020: sfârșitul lunii martie, aprilie și jumătate din luna mai. Deși era prima oară când ne-am confruntat cu o astfel de realitate, am avut inspirația și bafta de a face ce trebuia, atunci, și din 18 mai am reluat, cu cifre foarte bune. (...) După 18 mai 2020, totul a fost ca într-un an ca toți cei dinainte: cu creștere”, spune Rizea.

Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice CITEȘTE ȘI Soluția Vodafone Smart Protect contribuie la securitatea afacerilor în lumea digitală, asigurând protecția dispozitivelor fixe și mobile împotriva amenințărilor cibernetice

Compania are acum 56 de magazine partenere și 13 magazine în rețeaua Lem’s retail, administrată de Lemet.

Planurile pentru 2021 includ deschiderea a 3 magazine noi Lem’s. Un magazin cu o suprafață de peste 1.500 mp necesită o investiție minimă de 800.000-1.000.000 lei, pentru dotări și amenajări.

INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business CITEȘTE ȘI INTERVIU Codrin Matei, despre premium în business

Rizea a fondat Lemet în urmă cu 30 de ani. Fabrica Lemet din Câmpina are peste 900 de angajați și ocupă o suprafață de peste 41.000 mp, cu o capacitate de prelucrare de 3,5 milioane de panouri de PAL și MDF anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
lemet
magazine mobilă