Livrarea și vânzarea pentru acasă de mâncare și băuturi - interzise pe timpul nopții la Paris

Livrarea și vânzarea pentru acasă de mâncare și băuturi - interzise pe timpul nopții la Paris
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 nov 2020

Autoritățile franceze vor să evite formarea unor grupuri care să contribuie la răspândirea covid-19 la Paris, iar Prefectura Poliției capitalei a anunțat că - începând de vineri - ”activitățile de livrare și vânzare pentru acasă a tuturor produselor preparate de restaurante, magazine de băuturi și localuri plutitoare (barje)” sunt interzise între orele locale 22.00 și 6.00, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Serviciile poliției au constat, mai ales seara și noaptea, deplasări și grupări de persoane (livratori, clienți) înăuntrul și în apropierea acestor localuri”, scrie Prefectura Poliției într-un comunicat.

Producătorul de alimente cu specific tradițional Pofta Focului semnează parteneriate noi cu magazine locale CITEȘTE ȘI Producătorul de alimente cu specific tradițional Pofta Focului semnează parteneriate noi cu magazine locale

”De asemenea, vânzarea pentru acasă a unor băuturi alcoolice, mai ales în magazinele de noapte, este susceptibilă să favorizeze aceste grupări nocturne, fără să se respecte gesturile-barieră, pe calea publică sau char în sfera privată”, adaugă ea, potrivit News.ro.

Decizia ”împacă imperativele sanitare cu necesitatea menținerii activității unui sector fragilizat de criza economică”, apreciază poliția.

Măsura se limitează doar la nivelul orașului Paris, însă primarul Anne Hidalgo a evocat ”periferia apropiată” joi.

Închiderea magazinelor alimentare noaptea nu este menționată în hotărâre, luată la două zile după o revenire asupra unei interdicții a circulației pe timpul nopții la Paris, anunțată de purtătorul de cuvânt al Guvernului Gabriel Attal și dezmințită de Matignon.

Primarul Parisusui a anunțat joi, la radio, că ”un anumit număr de locuri în care se formează grupuri” urmează să fie închise vânzării pentru acasă, începând de la ora locală 22.00 (23.00, ora României), în capitală.

Anne Hidalgo a precizat că vizează mai ales localurile care vând alcool, dar că anumite restaurante ar putea rămâne descise.

”Noi am decis noi restricții ieri (miercuri) împreună cu prefectul”, a declarat ea. ”Este vorba mai ales (despre limitatea) magazinelor de băuturi, magazinlor alimentare și magazinelor mici”.

viewscnt
Afla mai multe despre
livrare mancare
paris
vanzare mancare