Marcel Ciolacu, întrebat când se va resimți plafonarea prețurilor la produsele de bază: Sunt ferm convins că din luna august

Marcel Ciolacu, întrebat când se va resimți plafonarea prețurilor la produsele de bază: Sunt ferm convins că din luna august

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Profit.ro
Profit.ro
scris 5 iul 2023

Premierul Marcel Ciolacu a precizat că prețul la anumite produse de bază, în România, este mai mare decât în Germania și a subliniat că din luna august se vor vedea efectele ordonanței privind plafonarea.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”O să reușim pentru că de această dată avem parteneri și le mulțumesc încă o dată marilor retaileri care s-au angajat în acest parteneriat cu Guvernul României. Avem și procesatorii, și producătorii, și distribuitorii. Trebuie să reușim acest pariu. Nu putem în continuare să ne facem că nu vedem că anumite prețuri la anumite produse de bază, sunt mai scumpe decât în Germania. Și nu comparăm puterea de cumpărare din Germania și puetrea de cumpărare din România. este ceva ce nu a funcționat și sperăm ca prin acest exercițiu să începem să reașezăm lucrurile. Nu întotdeuna piața echilibrează tot. Am văzut că după 3 crize suprapuse piața a fost depășită și mecanismul pieței a fost depășit. Dar toate aceste măsuri sunt  temporare, până se reașează lucrurile. Dar nu putem la infinit să ne facem că nu observăm anumite lucruri care sunt evidente”, a declarat la Antena 3 premierul Marcel Ciolacu.

Sellerii români din marketplace-ul regional eMAG au exportat 5 milioane de produse în Ungaria și 3,3 milioane în Bulgaria în prima jumătate a anului CITEȘTE ȘI Sellerii români din marketplace-ul regional eMAG au exportat 5 milioane de produse în Ungaria și 3,3 milioane în Bulgaria în prima jumătate a anului

Întrebat când se va resimți efectul ordonanței care reglementează prețurile produselor de bază, Ciolacu a vorbit despre luna august.

”Sunt ferm convins că din luna august... erau contracte în derulare, este normal. În momentul acesta au scăzut anumite adaosuri, s-au perceput anumite taxe. Veți vedea că  prețurilevor scădea la cele 14 produse”, a precizat Marcel Ciolacu, citat de News.ro.

Guvernul a adoptat, în ședința de vineri, Ordonanța de Urgență prin care sunt limitate adaosurile comerciale practicate în procesarea și comercializarea unor produse alimentare esențiale, cu scopul de a stopa creșterea excesivă a prețurilor pentru aceste categorii de produse. Ministrul Agriculturii Florin Barbu a precizat că la fermieri nu va exista o limită privind stabilirea prețurilor și nu va fi făcută nicio intervenție privind stabilirea prețurilor pe piață.

viewscnt
Afla mai multe despre
marcel ciolacu
preturi
alimente