Marks & Spencer închide 3 magazine din Iași, București și Constanța și vinde celelalte 3 din România unui grup cipriot

Marks & Spencer închide 3 magazine din Iași, București și Constanța și vinde celelalte 3 din România unui grup cipriot
scris 18 mai 2017

Retailerul britanic de îmbrăcăminte și decorațiuni interiorare M&S a decis închiderea în toamnă a trei magazine din Iași, București și Constanța, în timp ce celelalte trei magazine din România vor fi vândute grupului cipriot Voici La Mode, care devine noul deținător al francizei Marks & Spencer (M&S) pe piața românească, a anunțat joi compania M&S.

“Decizia a fost luată pe baza analizei strategice realizate în noiembrie 2016 de Marks&Spencer cu privire la activitatea sa internațională, în urma căreia a rezultat propunerea ca M&S să opereze pe mai puține piețe cu magazine aflate integral în proprietatea sa și să se concentreze mai mult pe activitățile derulate prin societăți mixte și în regim de franciză”, se arată în comunicat.

Marks & Spencer și Grupul Voici La Mode au convenit cu privire la condițiile aferente vânzării și intră acum în ultima etapă de finalizare a tranzacției, etapă care include discuțiile finale cu proprietarii spațiilor comerciale și pregătirea operațională pentru transfer, scrie News.ro.

Grupul Voici La Mode preia trei magazine Marks & Spencer, aflate în Plaza România, București Mall și Feeria (Băneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua să funcționeze normal în această ultimă etapă care precede finalizarea vânzării.

Ivanka Trump este criticată pentru că folosește forță de muncă chineză plătită cu 1 dolar pe oră CITEȘTE ȘI Ivanka Trump este criticată pentru că folosește forță de muncă chineză plătită cu 1 dolar pe oră

Marks & Spencer nu a reușit să găsească o alternativă viabilă pentru celelalte trei magazine aflate în Iași, Mega Mall București și City Park Constanța, prin urmare M&S a luat hotărârea de a închide aceste magazine în toamnă.

„Planul nostru de afaceri include preluarea a trei magazine M&S și deschiderea de noi magazine M&S în locații premium. Ne vom concentra eforturile astfel încât Marks & Spencer să redevină destinația preferată pentru achiziția de produse de înaltă calitate și valoare în România”, a declarat directorul general al Grupului Voici La Mode, Artemis Antoniadou.

Marks & Spencer a fost înființată în 1884 și a intrat pe piața din România în 2000.

Grupul Voici La Mode lucrează în parteneriat cu Marks & Spencer din anul 1960 și operează patru magazine în sistem de franciză M&S în Nicosia, Cipru. Grupul intenționează să aducă și alte mărci internaționale pe piața românească.

viewscnt
Afla mai multe despre
marks & spencer