Modificarea climei ar putea scumpi berea. Țările unde prețurile ar putea să crească cel mai mult

Modificarea climei ar putea scumpi berea. Țările unde prețurile ar putea să crească cel mai mult
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 oct 2018

Schimbările climatice ar putea pune probleme amatorilor de bere în următoarele decenii, în condițiile în care vor provoca o scădere a randamentului culturilor de orz, ingredient principal pentru producția celei mai populare băuturi alcoolice a lumii, arată un nou studiu publicat luni în revista Nature, informează Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit acestui studiu, realizat de cercetători de la University of California Irvine (SUA) și University of East Anglia (Marea Britanie), fenomene meteo extreme precum valuri de căldură și secetă vor fi înregistrate odată la doi sau trei ani în a doua jumătate a secolului dacă temperaturile continuă să crească în ritmurile actuale. În aceste condiții, randamentul mediu global al culturilor de orz ar urma să scadă cu 3% până la 17%. Mai puțin orz va însemna mai puțină bere și creșteri de prețuri, scrie Agerpres.

Angajații români suferă de sindromul “mâncatului pe tastatură”. De unde își cumpără mâncare și câți recunosc că „împrumută\ CITEȘTE ȘI Angajații români suferă de sindromul “mâncatului pe tastatură”. De unde își cumpără mâncare și câți recunosc că „împrumută" deliberat sau accidental prânzul unui coleg

Țările unde prețurile ar putea să crească cel mai mult vor fi Irlanda, Italia, Canada și Polonia. În perioadele unor fenomene meteo extreme, prețul unei sticle de 500 de mililitri de bere în Irlanda ar urma să crească de la 2,50 până la 5,00 de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
orz