Nike concediază 2% din forța sa de muncă la nivel global

Nike concediază 2% din forța sa de muncă la nivel global
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2024

Firma americană de echipament sportiv Nike intenționează să renunțe la aproximativ 2% din forța sa de muncă la nivel global, ca parte a eforturilor de reducere a costurilor și de eficientizare a organizării, pe fondul sporirii concurenței și al perspectivelor dificile privind veniturile, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peste 1.600 de angajați ar urma să fie concediați, în condițiile în care compania are aproximativ 83.700 persoane angajate în întreaga lume, scrie Agerpres.

VIDEO La solicitarea premierului Ciolacu, toate ministerele, inclusiv SPP-iștii care îl păzesc, vor utiliza automobile Duster CITEȘTE ȘI VIDEO La solicitarea premierului Ciolacu, toate ministerele, inclusiv SPP-iștii care îl păzesc, vor utiliza automobile Duster

Concedierile vor fi făcute în două etape, prima începând vineri, iar a doua va fi finalizată până la sfârșitul trimestrului patru fiscal.

Concedierile fac parte din planul de reducere a costurilor cu până la două miliarde de dolari în următorii trei ani. Banii obținuți din aceste reduceri de costuri vor fi investiți în stimularea creșterii în viitor, în accelerarea inovării și majorarea profitabilității pe termen lung.

Nike, ca și giganții globali Adidas, Puma și JD Sports, a avertizat asupra unor câștiguri mai reduse în acest an, deoarece consumatorii reduc achizițiile de produse neesențiale.

viewscnt
Afla mai multe despre
nike
concedieri