Nou jucător: Un mare producător de băuturi din cartofi intră în România

Nou jucător: Un mare producător de băuturi din cartofi intră în România
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 15 nov 2023

Producătorul suedez de alimente vegane Veg of Lund se extinde în România, printr-un parteneriat cu lanțul de farmacii Dr. Max și retailerul online Sezamo, relevă datele analizate de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Compania, care furnizează alternative la produsele lactate (băuturi din lapte) și gustări (smoothie-uri) și dezvoltă, de asemenea, alternative la carne, intră pe piața locală cu brandul DUG, o băutură din cartofi populară printre consumatorii din Suedia, Danemarca, Elveția, Germania, Anglia și Irlanda.

Lansarea vânzărilor în România este gestionată de Best Brands Agency, firmă de consultanță și marketing în e-comerț, cu sediul la Cluj.

Firma cehă Bene Meat Technologies a obținut aprobarea UE pentru carnea creată în laborator pentru animalele de companie CITEȘTE ȘI Firma cehă Bene Meat Technologies a obținut aprobarea UE pentru carnea creată în laborator pentru animalele de companie

"România este o piață relativ mică pentru alimentele pe bază de plante, dar cererea este în creștere și, prin urmare, am ales să începem vânzările prin intermediul a doi jucători consacrați. Aceștia au un profil clar, cu platforme de comerț electronic care se adresează retailerilor și consumatorilor conștienți și recurenți", spune Helene Nielsen, CEO al Veg of Lund.

Veg of Lund, cu sediul la Malmö, a fost fondată în 2016 de Eva Tornberg, profesor în domeniul ingineriei alimentare la Universitatea din Lund și directorul R&D al companiei, împreună cu antreprenorii Thomas Olander, Torbjörn Malmsjö și Anders Hättmark.

Compania este listată pe bursa din Stockholm, având o capitalizare de piață de 28,39 milioane de coroane suedeze (2,45 milioane de euro) în funcție de prețul la care au închis acțiunile luni.

Recent, Veg of Lund a solicitat un brevet pentru un produs alternativ la carne, realizat din cartofi, cu care vrea să își extindă oferta comercială în viitorul apropiat.

viewscnt
Afla mai multe despre
veg of lung
bautura cartofi dug
lapte cartofi
bauturi plante
alternative carne
alimente vegane