Orban reconfirmă: După 15 mai va fi redeschis comerțul, dar nu mall-urile și restaurantele

Orban reconfirmă: După 15 mai va fi redeschis comerțul, dar nu mall-urile și restaurantele
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2020

Premierul Orban a reconfirmat că, începând cu 15 mai, va fi redeschis comerțul, cu excepția mall-urilor. Restricțiile vor fi menținute, totodată, pentru restaurante, cafenele, baruri. Hotelurile - care pot funcționa și astăzi, dar nu au clienți - vor fi deschise, dar fără restaurant, eventual doar cu room-service.

Urmărește-ne și pe Google News
Maurer Panoramic, proiectul rezidențial dezvoltat de către Maurer Imobiliare și prezent în topul proiectelor de zgârie nori din România, se dezvoltă CITEȘTE ȘI Maurer Panoramic, proiectul rezidențial dezvoltat de către Maurer Imobiliare și prezent în topul proiectelor de zgârie nori din România, se dezvoltă

”Restaurantele au printre cele mai mari riscuri epidemiologice, probabil va mai trece un timp pentru redeschidere”, a arătat Orban.

ULTIMA ORĂ Măsurile gândite de Guvern: Ajutoare de stat pentru investiții, reducerea prețului la energie, scutire de impozit și contribuții pentru unii angajați, investiții masive în infrastructură, Fond național de Investiții CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Măsurile gândite de Guvern: Ajutoare de stat pentru investiții, reducerea prețului la energie, scutire de impozit și contribuții pentru unii angajați, investiții masive în infrastructură, Fond național de Investiții

În funcție de evoluția epidemiei, a spus Orban, nu este exclus ca spațiile în aer liber ale restaurantelor și cafenelelor să fie deschise ”la 1 iunie, la 15 iunie”, pentru că ”sezonul de vară începe în 15 iunie și după 1 iulie merg oamenii foarte serioși”.

Orban a amintit că în sectorul HORECA plata impozitului specific a fost scutită pe perioada stării de urgență, premierul arătând că Guvernul intenționeză să prelungească această măsură de scutire până la redeschiderea activităților.

Premierul a susținut, totodată, că redeschiderea comerțului va fi un stimulent pentru creșterea producției în unele ramuri. 

viewscnt
Afla mai multe despre
comert
mall
restaurant
hotel
orban
deschidere
restrictii