Parteneriat între Auchan și Alibaba pentru a deveni liderii sectorului distribuției în China

Parteneriat între Auchan și Alibaba pentru a deveni liderii sectorului distribuției în China
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 nov 2017

Grupul francez Auchan și gigantul chinez al comerțului electronic Alibaba vor dezvolta în comun operațiunile de distribuție fizică și digitală în China, au anunțat luni cele două companii într-un comunicat de presă comun.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit termenilor unei "alianțe strategice" convenite de cele două companii, Alibaba, proprietatea miliardarului Jack Ma, va investi 2,44 miliarde de euro în compania Sun Art Retail Group, unul din principalii operatori de hipermarketuri din China, companie la care Auchan deține peste o treime din acțiuni, scrie Agerpres.

De ce falimentează restaurantele din România: „Cei mai ascultați consultanți din HoReCa sunt soțiile patronilor și cele mai multe meniuri sunt făcute după preferințele culinare ale copilului patronului” CITEȘTE ȘI De ce falimentează restaurantele din România: „Cei mai ascultați consultanți din HoReCa sunt soțiile patronilor și cele mai multe meniuri sunt făcute după preferințele culinare ale copilului patronului”

În urma investiției sale, Alibaba va prelua 36,16% din acțiunile Sun Art, o participație ușor inferioară celei deținute de grupul francez Auchan, care controlează 36,18% din Sun Art via filiala sa Auchan Retail. Practic, Alibaba va prelua cea mai mare parte a acțiunilor deținute de partenerul taiwanez al Auchan, Ruentex, care va mai păstra doar 4,67% din capitalul Sun Art.

Această alianță face parte din strategia Alibaba de extindere a operațiunilor de distribuție fizică.

Auchan Retail este unul dintre cele mai importante lanțuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 țări, cu peste 3.700 de magazine și aproape 350.000 de angajați.

În România, rețeaua Auchan numără 33 de hipermarketuri și 4 magazine de proximitate My Auchan - deschise în statii Petrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
auchan
alibaba