PepsiCo va investi 13 milioane dolari la Dragomirești

PepsiCo va investi 13 milioane dolari la Dragomirești
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2023

Gigantul american PepsiCo va investi 13 milioane de dolari în instalarea unei linii de producție la fabrica din Dragomirești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Linia are o capacitate de producție de aproximativ 1 milion de sticle pe zi. 

Planul  de dezvoltare pe 5 ani, implementat în fabrica de băuturi răcoritoare Dragomirești, are o valoare totală de 40 de milioane de dolari, prin îmbunătățirea liniilor de producție și creșterea capacității de producție la peste 800 de milioane de litri pe an. De asemenea, a inclus construirea unui depozit pe o suprafață totală de 15.000 metri pătrați, cu o valoare de 15 milioane de dolari.

În octombrie, PepsiCo a dublat capacitatea de producție și a fabricii din Popești-Leordeni, investiție de 100 de milioane de dolari, vorbind despre transformarea unității într-un hub de producție european.

Brandul Stefanel, primul retailer străin intrat pe piața locală, revine în România după ce grupul italian a semnat actele pentru lichidare CITEȘTE ȘI Brandul Stefanel, primul retailer străin intrat pe piața locală, revine în România după ce grupul italian a semnat actele pentru lichidare

Fabrica din Popești-Leordeni are în prezent o capacitate de producție anuală de 39.000 de tone și deservește România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

Odată cu instalarea noilor linii de producție, PepsiCo Romania a localizat aproape în întregime portofoliul său de produse pentru piața românească (Lay's, Star, Doritos), în proporție de peste 95%.

În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România

viewscnt
Afla mai multe despre
pepsico
lay's