Piața de creioane, pixuri și stilouri a crescut cu 15% înainte de începerea școlii, la circa 19,4 milioane lei

Piața de creioane, pixuri și stilouri a crescut cu 15% înainte de începerea școlii, la circa 19,4 milioane lei
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 24 nov 2016

Hipermarketurile și magazinele cash & carry au vândut în iulie-septembrie 2016 (perioada back to school) instrumente de scris în valoare de aproximativ 19,4 milioane de lei, în creștere cu peste 15% față de aceeași perioadă a anului anterior, potrivit unui  studiu realizat de GfK.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

“Perioada de cumpărături aferentă începerii anului școlar reprezintă cea mai importantă perioadă a anului pentru vânzările de instrumente de scris, ținând cont de faptul că, în ultimii ani, acestea au însumat peste 40% din totalul vânzărilor înregistrate într-un an calendaristic”, afirmă Ileana Tîlvan, Head of Digital POS Tracking GfK România.

Din punct de vedere al stucturii pieței, instrumentele de colorat (creioane colorate, carioci și creioane cerate) au cumulat 24% din piață. Acestea sunt precedate ca importanță de instrumentele de scris (pixuri clasice, stilouri, creioane grafit și mecanice, rollere și finelinere) care domină piața, cu o pondere de peste 62%. Celelalte două categorii, instrumentele de corectat si cele de marking au rămas relativ stabile, cu ponderi sub 10%.

Un antreprenor turc investește într-o rețea de magazine de mobilă de lux și într-un centru de design în România CITEȘTE ȘI Un antreprenor turc investește într-o rețea de magazine de mobilă de lux și într-un centru de design în România

Piața de rollere, segment ce a crescut considerabil în ultimii ani, a înregistrat o ușoară scădere în perioada back to school 2016, în timp ce segmentul de pixuri clasice a recuperat din scăderea din anul anterior. Recuperarea a venit din vânzările în creștere a pachetelor de 1, 4 si 3 pixuri.

Creioanele de colorat și cariocile rămân cele mai vândute instrumente de colorat. Ratele de creștere continuă să fie de două cifre, însă sub cele înregistrate în 2015. Alături de creioanele cerate, întreaga categorie a crescut din punct de vedere valoric cu 15% față de aceeași perioadă a anului anterior. Împachetările de 12 și 24 de bucăți sunt printre cele mai bine vândute și se remarcă o creștere a vânzărilor și pentru împachetările de 18 carioci.

Produsele de marking au fost relativ stabile în vânzări, în timp ce produsele de corectat au înregistrat creșteri importante de peste 20%, atât valoric cât și în volum.

Concluziile se bazează pe datele de vânzări colectate de la hypermarketuri si magazine de tip cash and carry, date incluse în panelul de retail GfK. Instrumentele de scris monitorizate sunt: pixuri clasice, carioci, creioane colorate, corectoare, creioane cerate, finelinere, stilouri, creioane grafit, text marker, markere, creioane mecanice, stilouri OHP, rollere.

viewscnt
Afla mai multe despre
instrumente de scris
vânzări
back to school