Piața neagră a țigaretelor a ajuns la cel mai ridicat nivel din acest an

Piața neagră a țigaretelor a ajuns la cel mai ridicat nivel din acest an
scris 16 aug 2018

Piața neagră a țigaretelor a crescut, în iulie, la 18,2% din totalul consumului, cu 2,1 puncte procentuale mai mult față de luna anterioară, cel mai ridicat nivel din acest an, depășind media din 2017, de 16%, arată datele publicate joi de Novel Research.

Regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată, cu o pondere de 39,5%, conform Agerpres.

Cea mai importantă creștere este însă în nord-vest, de la 14,7% la 29,4%, regiunea ajungând, astfel, la un nivel record în ultimii trei ani. "În plus, comerțul ilegal crește cu 6,2 p.p. până la 26,9% și în regiunea sud-vest. Din punct de vedere al provenienței, 'cheap whites' continuă să fie principala sursă, cu 63,9%.

Philip Morris va renunța, în timp, la producția de țigări clasice. În România are branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield CITEȘTE ȘI Philip Morris va renunța, în timp, la producția de țigări clasice. În România are branduri precum Marlboro, Parliament, Virginia Slims, L&M, Chesterfield

Ponderea produselor din tutun provenite ilegal din Moldova, Ucraina și Serbia este relativ constantă", spune Marian Marcu, director general Novel Research.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
tigarete
tutun