Producătorii de dulciuri, afectați de o criză a zahărului și probleme de-a lungul lanțurilor de aprovizionare

Producătorii de dulciuri, afectați de o criză a zahărului și probleme de-a lungul lanțurilor de aprovizionare
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 dec 2021

Firma de acadele a lui Andrew Schuman a primit numeroase comenzi în acest an, însă cu toate acestea afacerile sale nu au fost dulci, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Nu mai luăm noi comenzi de la noi clienți. Nu putem ține pasul cu cererea", spune Schuman, director general la Hammond's, un producător de acadele din Denver, statul american Colorado, scrie Agerpres.

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

La fel ca și retailerii și fermierii, producătorii de dulciuri au fost loviți în pandemie de prețurile mari la materii prime, deficit de personal și probleme cu transporturile și lanțurile de aprovizionare, care îi împiedică să profite la maxim de sezonul sărbătorilor.

De peste un secol firma Hammond's Candies a pregătit acadele speciale pentru Crăciun care ajung atât în micile magazine de cadouri cât și în marile lanțuri de supermarketuri. Firma este cel mai mare furnizor de acadele produse manual din SUA.

În acest an însă costurile cu mâna de lucru ale Hammond's Candies au crescut cu 30% și cu toate acestea personalul rămâne o problemă, forța de muncă a firmei, compusă în mod normal din 250 de angajați, este în prezent redusă la 100 de salariați. Și acesta nu este un caz singular.

În paralel, vânzările totale de dulciuri de sezon sunt în creștere cu 20% în ritm anual, potrivit National Confectioners Association și IRI. De asemenea, retailerii au crescut numărul de dulciuri de pe rafturile magazinelor cu peste 9%.

Cu toate acestea, mulți consumatori au probleme în a-și face stocuri înainte de sărbători, după ce anul trecut au trebuit să renunțe la reuniunile de familie. "Acesta este al patrulea magazin la care am mers astăzi în încercarea de a găsi suficiente acadele pentru bradul de Crăciun", spune Terri Andresson, 51 de ani, care a trecut pragul unui magazin din Chicago.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Problema este că din cauza unor livrări globale strânse, unii furnizori de zahăr au limitat vânzările către producătorii de produse alimentare. Potrivit datelor Departamentului american al Agriculturii, SUA importă aproximativ un sfert din necesarul său anual de zahăr. Însă în acest an o mare parte din recolta internă de trestie de zahăr a fost distrusă după ce uraganul Ida a devastat statul Louisiana.

De asemenea, prețurile la transporturile navale au explodat iar Brazilia și Thailanda, doi importanți producători mondiali de zahăr, au avut recolte sub așteptări. Prețurile la zahăr sunt la cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu.

"Am auzit că unii clienți comerciali se uită la eritritol ca un înlocuitor pentru îndulcitor", spune Bob Cymbala, trader la A&J Global USA, referindu-se la înlocuitorul de zahăr produs din porumb.

Însă prețurile sunt în creștere și pentru îndulcitorii pe bază de porumb. Greg Clark, co-proprietarul firmei producătoare de acadele Doscher's Candy Co, spune că furnizorii de sirop de porumb, utilizat la producția de acadele, vorbesc de o majorare de preț de 10% în 2022.

În condițiile în care livrările de zahăr sunt limitate, guvernul american și-a ajustat cotele de import la zahăr, după ce unii furnizori de peste hotare nu au putu livra zahărul convenit. Rick Pasco, președintele Asociației utilizatorilor de îndulcitori spune că producătorii de dulciuri sunt afectați de politica SUA în domeniul zahărului, care limitează importurile pentru a-i proteja pe cultivatorii locali. "Obținem doar o mică parte din ceea ce avem nevoie", spune Rick Pasco.

viewscnt
Afla mai multe despre
andrew schuman
dulciru
zahar