Producătorul italian de haine de lux Moncler, controlat de miliardarul italian Remo Ruffini, închide unitatea din Sărata, Bacău

Producătorul italian de haine de lux Moncler, controlat de miliardarul italian Remo Ruffini, închide unitatea din Sărata, Bacău
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 7 iul 2017

Filiala locală a producătorului italian de haine de lux Moncler, controlat de miliardarul italian Remo Ruffini, Industries Yield, va închide unitatea din comuna Sărata (județul Bacău).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Decizia de închidere a punctului de lucru din Sărata a fost semnată recent.

Moncler este deținută, din 2003, de miliardarul italian Remo Ruffini (55 de ani), cu o avere evaluată de Forbes la 1,79 miliarde dolari.

La finele lunii august 2015, Moncler a cumpărat, prin intermediul subsidiarei din România Industries Yield, fabrica de îmbrăcăminte Dialma din Sărata ( județul Bacău), unde lucrau aproximativ 300 de angajați și care producea de mai mulți ani articole de îmbrăcăminte pentru Moncler, în regim lohn.

"Am achiziționat această unitate, care anterior producea aproape în exclusivitate pentru Moncler. Este o investiție de importanță strategică, deoarece reprezintă prima etapă dintr-un proiect ce urmărește integrarea unei părți din producția grupului și crearea unei platforme industriale puternice", a declarat, în noiembrie 2015, Luciano Santel, director executiv Corporate în cadrul grupului.

Ulterior, în primăvara anului trecut, Moncler a anunțat că a finalizat construcția, cu ajutor de stat, a unei unități de producție în județul Bacău, în urma unei investiții de 5 milioane de euro. La noua unitate, Moncler a angajat 600 de persoane, plus cei aproximativ 300 de salariați ai fabricii Dialma din Sărata.

"Moncler comunică că a creat o nouă unitate productivă avansată tehnologic în sediul din Bacău a societãții Industries Yield Srl. În cadrul acesteia, la ora actuală, sunt angajate 797 persoane - inclusiv toți angajații care au lucrat anterior în structura din Sărata, structură care nu mai este utilizată de către Industries Yields Srl, așa cum s-a decis în data de 28 aprilie 2017. Moncler confirmă încă o dată faptul că decizia face parte din punerea în aplicare a planului de dezvoltare industrială lansat în România în 2015 și își reafirmă angajamentul de a continua să investească în această țară", transmite și compania.

Omul de afaceri Sorin Bonciu vinde terenul de sub fostul magazin Interex din Constanța, mizând să obțină peste 3 milioane euro CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Sorin Bonciu vinde terenul de sub fostul magazin Interex din Constanța, mizând să obțină peste 3 milioane euro

"Construcția unității de producție din Bacău se încadrează într-un proiect industrial mai amplu al Moncler, care are ca obiectiv consolidarea know-how-ului în domeniul gecilor din pene și creșterea producției directe", scria atunci Reuters Italia.

Remo Ruffini

Remo Ruffini

Acțiunile Moncler, companie cunoscută în special datorită mărcii omonime de geci de lux, au crescut atunci cu 1,2% pe bursa de la Milano, până la 14,72 euro/unitate, ca urmare a comentariilor pozitive din partea analiștilor financiari după anunțul privind finalizarea unității de producție din România.

Moncler, înființată în 1952, are operațiuni în aproximativ 70 de țări din Europa, America și Asia și o rețea de peste 190 de magazine, dintre care mai mult de 130 sunt deținute direct.

În 2015, grupul a raportat vânzări de 880,4 milioane de euro, în creștere cu 27% de la 694,2 milioane de euro în anul precedent, și un profit operațional în urcare cu aproape 29%, la 300 milioane de euro.

Anul trecut, a avut vânzări de peste 1 miliard de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
moncler
haine
ruffini
fabrica