Produsele congelate ale firmei Greenyard, suspectate de contaminare cu Listeria, retrase din magazinele Metro, Lidl și Penny

Produsele congelate ale firmei Greenyard, suspectate de contaminare cu Listeria, retrase din magazinele Metro, Lidl și Penny
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 iul 2018

ANSVSA anunță că primit notificare în legătură cu prezența în România a produselor congelate ale firmei Greenyard, suspectate de contaminare cu Listeria monocytogenes, acestea fiind retrase din magazine.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje de către Punctul Național de Contact al Ungariei cu privire la includerea României pe lista de distribuție a produselor congelate aparținând companiei „Greenyard” din Ungaria, pentru care s-a inițiat retragerea preventivă în toate statele membre", anunță ANSVSA, care precizează că nu a primit și buletine de analiză care să indice prezența Listeria monocytogenes în produsele congelate de pe piața din țara noastră, scrie News.ro

Toate noile informații primite au fost distribuite structurilor teritoriale ale ANSVSA implicate, pentru a verifica procedurile de retragere și rechemare a firmelor distribuitoare și a celor care comercializează produsele.

CEO-ul Gregory’s explică grecilor surprinși de ce a revenit în România: \ CITEȘTE ȘI CEO-ul Gregory’s explică grecilor surprinși de ce a revenit în România: "Când am plecat, TVA era 24%, iar în Grecia era 9%. Acum se merge în direcție inversă"

Compania Greenyard a retras produsele "Greengrocer / Freshona" Spanac preparat cu smântână, 450 g“ "Freshona" Fasole galbena taiata, 450 g“. vândute în magazinele Lidl.

Alte produse retrase sunt Chef Amestec de legume Mexican congelat 2,5kg și Chef Porumb dulce congelat 2,5kg, puse în vânzare de Metro Casho & Carry.

Au fost retrase și umătoarele produse din magazinele Penny Market - Fasole verde păstăi tăiată și congelată, 1 kg, Mazăre verde congelată, 1 kg, 9120042691217 Producător Pinguin (în prezent denumit Greenyard) Țara de origine: Fasole verde păstăi tăiată și congelată – produs în Ungaria, Mazăre verde congelată – produs în Belgia

Listeria monocytogenes poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (Listerioza), cu simptome similare gripei. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane în vârstă sau cu un sistem imunitar scăzut) pot apărea simptome severe. Având în vedere riscul asupra sănătății, clienții sunt rugați insistent să țină cont de această retragere și să nu consume aceste produse.

Având în vedere implicarea mai multor state membre în acest caz, Comisia Europeană, prin DG SANTE va organiza, în data de 11 iulie, o teleconferință cu toate statele membre pentru a discuta aspecte legate de gestionarea situației generată de prezența Listeria monocytogenes în porumbul congelat și, posibil alte legume congelate.

Subiectele discutate în cadrul teleconferinței vizează  măsurile intreprinse de către autoritățile competente din Ungaria în acest caz, un schimb de opinii privind măsurile de gestionare a riscurilor luate la nivelul statelor membre, precum și recomandari ale DG SANTE față de această situație.

Anterior Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor anunțase că a primit notificări din partea a două firme care comercializează produse ale companiei „Greenyard”, despre decizia companiei producătoare de a retrage toate produsele aflate la comercializare pe piața europeană, inclusiv de pe piața României și că, preventiv, produsele au fost retrase de la raft.

viewscnt
Afla mai multe despre
ansvsa
produse
greenyard