Profi a închiriat circa 25.000 metri pătrați pentru un centru logistic în Cluj, de la CTP Invest

Profi a închiriat circa 25.000 metri pătrați pentru un centru logistic în Cluj, de la CTP Invest
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 10 nov 2015

Profi va deschide la Cluj un nou centru de distribuție în 2016, al șaselea deținut de companie, pentru a susține planurile de dezvoltare. Retailerul a închiriat pentru acest proiect aproape 25.000 de metri pătrați de spații logistice de la CTP Invest.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

De asemenea, retailerul are în lucru extinderea centrului logistic din Ploiești cu 12.000 metri pătrați, la 26.500 metri pătrați, acesta fiind cel mai mare depozit al rețelei, potrivit datelor furnizate de Profi.

Compania mai deține în Cluj Napoca o unitate cu o suprafață de 11.500 metri pătrați (dry) și una de 2.250 metri pătrați pentru produse proaspete, un centru la Timișoara (fresh) de 2.800 metri pătrați și unul la Bolintin Vale, în județul Giurgiu (fresh) de 4.800 metri pătrați.

Profi este retailerul cu cea mai dinamică expansiune din acest an, cu 81 de deschideri de magazine. Targetul companiei este 100 de magazine noi în acest an.

Directorul general al Profi, Daniel Cîrstea, declara recent pentru Profit.ro că deschiderea de noi magazine va continua la fel de agresiv, planurile Profi vizând ca rețeaua să ajungă la 500 de unități anul viitor. Extinderea rețelei va continua și după atingerea acestui prag.

În ultimii ani, Profi a deschis peste 60 de magazine anual. În prezent, rețeaua companiei numără 355 de magazine în 168 de localități și are aproape 8.000 de angajați.

În ceea ce privește afacerile, Cîrstea spunea că Profi se află pe o tendință de creștere sănătoasă, de două cifre.

Retailerul a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 1,84 miliarde lei (415 milioane euro), în creștere cu 26,6% față de 2013, și un profit net de 27,32 milioane lei (6,15 milioane euro), cu 1,7% mai mare. Profi ocupă locul nouă pe piața românească de retail, după cifra de afaceri.

Profi este deținut de fondul de investiții Enterprise Investors.

CTP este al patrulea cel mai mare dezvoltator de parcuri industriale din Europa, cu un portofoliu de circa 2,5 milioane de metri pătrați și venituri din chirii de 120 milioane de euro. Compania anunța în 2007 că intenționează să un milion de metri pătrați de parcuri industriale în România, în acest sens cumpărând terenuri totalizând 60 de hectare în Borș, județul Bihor, în Pitești (Argeș) și la Turda, județul Cluj. Proiectele au fost stopate însă din cauza lipsei de chiriași.

În acest an însă, CTP s-a reactivat pe piața locală, unde a mai preluat și parcul logistic Cefin Arad, de 93.000 de metri pătrați, în lichidare pe care l-a transformat în CTPark Arad, și Deva Logistic Park de 43.000 de metri pătrați, astfel că a ajuns la un portofoliu de aproape 180.000 de metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
profi
depozit
cluj
ctp invest