Retailerul de modă german Takko, controlat de Apax Partners, reduce turația în România după ce atinsese cel mai mare profit de 10 ani

Retailerul de modă german Takko, controlat de Apax Partners, reduce turația în România după ce atinsese cel mai mare profit de 10 ani
Ana Iliescu
Ana Iliescu
scris 5 sep 2017

Retailerul de modă german Takko, deținut de fondul de investiții Apax Partners de 7 ani și parte a grupului Takko Holding, pe piața locală de 10 ani, a încheiat anul trecut cu un profit net de peste 6,3 milioane de lei, în scădere însă cu peste 16% față de anul trecut, când a atins cea mai ridicată valoare de la intrarea pe piață.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Afacerile companiei au totalizat anul trecut peste 137 milioane de lei, cu o ușoară creștere de 1% față de 2015, când au fost de aproximativ 136 milioane de lei. În 2015, compania a înregistrat afaceri cu aproximativ 10% mai mari față de anul precedent.

Takko a înregistrat anul trecut un profit net cu 16% mai mic față de 2015, când a avut cel mai ridicat profit net de la intrarea pe piață, în valoare de 7,6 milioane, cu aproximativ 9% mai mare față de anul precedent. În 2014, compania a raportat o cifră de afaceri de aproape 124 milioane de lei și un profit net de 7 milioane de lei.

Retailerul de încălțăminte CCC și cel de fashion Takko vor deschide magazine în proiectul comercial Prima Shops Oradea CITEȘTE ȘI Retailerul de încălțăminte CCC și cel de fashion Takko vor deschide magazine în proiectul comercial Prima Shops Oradea

Anul trecut compania avea 337 de angajați.

Takko, parte a grupului Takko Holding GmbH, a intrat pe piața locală în 2007 și deține, în prezent, 66 de magazine la nivel național.

Rețeaua acoperă toată țara, iar magazinele sunt amplasate pe lângă parcurile de retail și în centrele comerciale din orașe.

Takko este un retailer de modă de tip discount, fondat în 1982 de grupul Hettlage în Germania, iar din 2010 este deținut de fondul de investiții Apax Partners. Începând cu anul 2000, compania s-a extins în afara țării, deschizând magazine în țări precum Austria, Cehia, Slovenia, Ungaria și Italia.

Compania cuprinde 1.900 de magazine în 16 țări din Europa. Anul trecut, Takko a lansat un magazin online în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
takko
apax partners
retail
moda
afaceri