Retailerul grec Jumbo, profit puternic pe piața din România

Retailerul grec Jumbo, profit puternic pe piața din România
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 6 mar 2018

Retailerul grec de jucării și decorațiuni Jumbo a avut o creștere de 11% a profitului net în ultimul semestru al anului trecut, datorită vânzărilor în creștere rapidă din România și Bulgaria.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Profitul net din perioada iulie-decembrie 2017 a ajuns la 90,4 milioane de euro, în creștere față de 81,4 milioane de euro în aceeași perioadă a 2016. 

La nivel de grup, vânzarile pe șase luni au crescut cu 10,2%, ajungând la 443 milioane de euro, în timp ce veniturile din România și Bulgaria au crescut cu mai mult de 50%, respectiv cu 23%.

Tranzacție pe piața IT din Grecia. SoftOne Technologies a cumpărat Unisoft. Ambele companii sunt prezente în România CITEȘTE ȘI Tranzacție pe piața IT din Grecia. SoftOne Technologies a cumpărat Unisoft. Ambele companii sunt prezente în România

În octombrie, când și-a anunțat venirea în West Park, retailerul a anunțat că ia în calcul să împrumute până la 250 de milioane de euro printr-o emisiune de obligațiuni, în special pentru a finanța extinderea pe piața din România.

 

 

În vara 2017, Profit.ro a anunțat că Jumbo vrea să deschidă în următorul an 3 hipermarketuri de jucării și decorațiuni în România, rețeaua de magazine operate pe piața românească urmând să crească la circa 25 de unități până în 2022, de la 8 magazine în prezent.

Taxa de solidaritate – o nouă golănie fiscală, din “solidaritate” doar cu găurile bugetare CITEȘTE ȘI Taxa de solidaritate – o nouă golănie fiscală, din “solidaritate” doar cu găurile bugetare

Jumbo este cel mai mare retailer grec listat la bursă și operează, în prezent, o rețea de 73 de magazine, din care 51 în Grecia, 5 în Cipru, 9 în Bulgaria și 8 în România.

viewscnt
Afla mai multe despre
jumbo
retail
retailer
jucarii
grec
obligatiuni
bonduri
imprumut
romania
extindere
real