Retailerul MAM Bricolaj, venituri de aproape 25 de milioane de lei în primul semestru. Compania pregătește noi magazine

Retailerul MAM Bricolaj, venituri de aproape 25 de milioane de lei în primul semestru. Compania pregătește noi magazine
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 aug 2021

Magazinul de bricolaj MAMBricolaj a înregistrat o cifră de afaceri de 24,98 milioane de lei în primul semestru din 2021, cu peste 47,75% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Compania va deschide în luna octombrie un nou magazin în Brașov, al patrulea în cadrul rețelei MAMBricolaj, și are în plan deschiderea celui de-al cincilea magazin în primul semestru din 2022, în București sau Iași.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Anul 2021 este unul special pentru MAMBricolaj, deoarece aniversăm 10 ani de la deschiderea primului nostru magazin. Astăzi, MAMBricolaj este o rețea de magazine care cunoaște extrem de bine piața de bricolaj din România și deține toate resursele necesare pentru a-și continua dezvoltarea accelerată. Rezultatele pentru primul semestru din 2021 ne dau încredere că strategia noastră este pe drumul cel bun”, a declarat Cristian Găvan, fondator MAMBricolaj.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

În ceea ce privește activitatea de vânzări din locațiile curente, în primele șase luni ale anului, magazinul Morarilor a realizat vânzări nete de 13,71 milioane de lei, în creștere cu 62,73% comparativ cu primul semestru din 2020, reprezentând 54,86% din cifra de afaceri. Magazinul Luica a înregistrat vânzări nete de 10,14 milioane de lei, o majorare cu 19,54% față de aceeași perioadă din 2020, reprezentând 40,57% din cifra de afaceri. Magazinul Ghencea, deschis în martie 2021 a avut vânzări de 1,13 milioane de lei și a contribuit cu 4,57% în cifra de afaceri a companiei în semestrul I din 2021.

Veniturile realizate de companie în prima jumătate a anului sunt în linie cu așteptările conducerii. Având în vedere situația impredictibilă cauzată de contextul COVID-19, precum și perioada concediilor între lunile iunie-august, MAMBricolaj a investit puternic în acțiuni de promovare și oferte speciale pentru atragerea de clienți. În acest scop, începând cu luna iunie 2021, compania a implementat sistemul de plată în rate prin carduri bancare și credit acordat direct la nivel de rețea de magazine.

eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace CITEȘTE ȘI eMAG Seller Credit – finanțare cu dobândă zero pentru cei care vând prin eMAG Marketplace

Baza de clienți a MAMBricolaj a înregistrat o creștere de 32%, peste 73.000 de cumpărători trecând pragul magazinelor companiei în primul semestru din 2021. Conform estimărilor MAMBricolaj, clienții companiei sunt în totalitate de retail, aproximativ 52% dintre aceștia sunt utilizatori finali, în timp ce 48% sunt consultanți de mobilă, profesioniști și meșteri. În ceea ce privește categoriile de produse, panourile, produsele pentru fixare, accesoriile pentru mobilă, dressing și bucătărie sunt cele mai bine vândute.

Numărul de tranzacții înregistrat în prima jumătate a anului de magazinele MAMBricolaj a fost de 148.411, în creștere cu 36,6% față de primele șase luni din 2020. Valoarea bonului mediu per tranzacție a crescut cu 8,4%, ajungând la 168,4 lei. Totodată, în mediul online au fost înre-gistrate aproximativ 5.200 de tranzacții cu o valoare medie de 179 lei per tranzacție.

Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov CITEȘTE ȘI Transilvania Residence: un proiect imobiliar exclusivist în Brașov

În privința planurilor pentru viitorul apropiat, în octombrie 2021, MAMBricolaj va deschide cel de-al patrulea magazin în Brașov. Noua investiție în locația de 1500 de metri pătrați va avea un cost total de aproximativ 6,9 milioane de lei. De asemenea, compania va demara în perioada următoare procesul de majorare a capitalului social cu aport în numerar pentru continuarea investițiilor planificate, în special pentru magazinul din Brașov și deschiderea unui nou magazin în primul semestru din 2022 în Iași sau București.

MAMBricolaj este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din ianuarie 2021. În data de 30 august 2021, acțiunile MAM erau tranzacționate la prețul de 11,34 lei per acțiune, compania având o capitalizare de piață de peste 95 de milioane de lei. 

viewscnt
Afla mai multe despre
mam bricolaj
profit
venituri