Rețeaua de magazine Agroland se extinde

Rețeaua de magazine Agroland se extinde
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2020

Rețeaua de magazine Agroland, deținută de antreprenorul Horia Cardoș din Timișoara, se extinde cu un nou magazin de tip MEGA, în București.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Agroland MEGA reprezintă un concept care constă în magazine cu circa 300% mai mari decât cele tradiționale.

Agroland deține cea mai extinsă rețea de magazine agricole din România, a fost fondată acum peste 20 de ani și comercializează, printre altele, produse pentru grădinărit, hrană și accesorii pentru animale de companie precum și pui de o zi, furaje pentru animale și utilaje agricole.

EXCLUSIV Surpriză: eMAG face un pas înapoi - a cedat operarea business-ului de e-commerce din Polonia CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Surpriză: eMAG face un pas înapoi - a cedat operarea business-ului de e-commerce din Polonia

În prezent, rețeaua Agroland include cinci unități de tip MEGA, situate în apropiere de Craiova, Galați, Brăila, Giurgiu și Timișoara.

Joi, Agroland a anunțat că a preluat activitatea platformei Avicola Mihăilești, producător de ouă de consum și pui de o zi, care include șase ferme, aflate pe o suprafață de 30 ha, în județul Giurgiu.

Compania confirmă totodată intenția de listare la bursă, anunțată la Profit TV la începutul lunii septembrie. Anterior, obligațiunile Agroland, în sumă de 8,08 milioane lei, scadente în anul 2025, au intrat pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) al Bursei de Valori București. Astfel, Agroland a devenit prima rețea de magazine agricole care face pasul pe piața de capital din România.

Recent, compania a anunțat rezultatele financiare parțiale pentru primul semestru din 2020, care a marcat una dintre cele mai prospere perioade din existența Agroland. Astfel, cifra de afaceri s-a ridicat la 25,5 milioane de euro, în creștere cu 18% față de aceeași perioadă din 2019, iar profitul net s-a situat la 1,75 milioane euro. Această valoare este de aproape 4 ori mai mare decât cea înregistrată pe parcursul anului 2019.

Agroland este cea mai mare rețea de magazine agricole din România, are capital 100% românesc și a fost fondată în 1997, la Timișoara, de către antreprenorul Horia Cardoș. 

viewscnt
Afla mai multe despre
agroland
magazin