Scădere puternică a acțiunilor Nike, Foot Locker, Adidas și Puma, după ce Nike și-a redus previziunile privind vânzările

Scădere puternică a acțiunilor Nike, Foot Locker, Adidas și Puma, după ce Nike și-a redus previziunile privind vânzările
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

Acțiunile Nike au scăzut puternic vineri, cu 11%, și au tras în jos titlurile altor mari companii care fac afaceri cu încălțăminte sport, între care Foot Locker, Adidas și Puma, după ce producătorul de îmbrăcăminte pentru atletism și-a redus perspectivele referitoare la venituri pentru anul fiscal curent, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile Foot Locker, care se bazează în mare măsură pe produsele Nike în magazinele sale, au scăzut cu aproximativ 4%, scrie News.ro.

VIDEO Noua armă a ucrainenilor - Un BMW seria 3 lansează rachete CITEȘTE ȘI VIDEO Noua armă a ucrainenilor - Un BMW seria 3 lansează rachete

În Europa, acțiunile retailerilor de articole sportive au fost la baza pierderilor indicelui Stoxx 600. Titlurile Adidas și Puma au coborât cu peste 5%.

Nike a declarat, joi, în raportul său privind veniturile, că se așteaptă acum ca veniturile sale să crească cu 1% pentru anul fiscal, în scădere față de perspectiva anterioară privind o creștere cu o singură cifră.

Compania a mai spus că va reduce costurile cu peste 2 miliarde de dolari în următorii trei ani.

Noua perspectivă de creștere reflectă factorii contrari ”în special în Marea Chină și EMEA”, a declarat directorul financiar, Matthew Friend, în apelul privind veniturile de joi.

El a remarcat, de asemenea, reducerea traficului digital și un dolar american mai puternic, care ”au afectat negativ veniturile raportate în a doua jumătate față de acum 90 de zile”.

”Nike are nevoie de marketing îmbunătățit în afara tendințelor de baschet, streetwear și stil de viață”, au spus analiștii TD Cowen într-o notă de vineri, retrogradând performanța bursieră a acțiunilor companiei.

FOTO La Craiova au început probele cu primul avion IAR 99 SM produs chiar de Avioane Craiova CITEȘTE ȘI FOTO La Craiova au început probele cu primul avion IAR 99 SM produs chiar de Avioane Craiova

”Inovația de la capătul superior al sortimentului său nu rezonează la scară, în timp ce Nike se confruntă cu perturbări de la concurenții mai mici de încălțăminte și îmbrăcăminte.”

Analiștii Goldman Sachs au menținut ratingul de cumpărare pe acțiunile Nike. Dar ei au recunoscut, de asemenea, că raportul companiei ”a furnizat hrană suficientă pentru urși (investitorii precauți), cu un ritm de creștere încetinit ca urmare a unei situații macroeconomice mai dure.

viewscnt
Afla mai multe despre
nike
foot locker
adidas
puma