Scoția plănuiește să interzică bețișoarele din plastic pentru curățarea urechilor, cu scopul de a reduce poluarea apei

Scoția plănuiește să interzică bețișoarele din plastic pentru curățarea urechilor, cu scopul de a reduce poluarea apei
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 ian 2018

Guvernul Scoției plănuiește să interzică fabricarea și vânzarea bețișoarelor din plastic pentru curățarea urechilor, într-un demers destinat reducerii cu 50% a poluării apei de către această țară, scrie The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Lansând o consultare publică cu privire la această propunere, Roseanna Cunningham, secretar pentru mediu în Scoția, a spus: „Interzicerea bețișoarelor din plastic pentru urechi ar demonstra clar ambiția noastră de a rezolva problema plasticului ajuns în apă”, scrie News.ro.

„În ciuda numeroaselor campanii care au fost organizate, oamenii continuă să arunce astfel de bețișoare și alte deșeuri în closet, iar acest lucru trebuie să înceteze. Sistemul de canalizare din Scoția colectează și tratează aproximativ 945 de milioane de litri de apă reziduală în fiecare zi. Aceste sisteme nu sunt create pentru a înlătura obiecte mici din plastic, precum bețișoarele pentru urechi, care pot ucide animale marine, precum și păsări”, a spus Roseanna Cunningham.

Elveția interzice fierberea homarilor vii fără asomare CITEȘTE ȘI Elveția interzice fierberea homarilor vii fără asomare

Prin acest demers, Scoția ar deveni prima țară din Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord care impune interzicerea acestui produs.

Decizia ar veni în urma unor îngrijorări exprimate în legătură cu numărul de bețișoare de urechi care ajung pe plaje, după ce au fost aruncate în closete.

Deși majoritatea retailerilor importanți comercializează bețișoare de urechi biodegradabile, variantele care conțin plastic continuă să fie vândute de comercianți mai mici.

Organizația caritabilă pentru mediu Fidra a colectat sute de mii de bețișoare de urechi de pe plaja Gullane, într-o operațiune recentă de curățare.

„Această măsură ar garanta faptul că Scoția își va înjumătăți contribuția la poluarea cu plastic a apei”, a spus Richard Dixon, director al organizației Friends of the Earth Scotland.

viewscnt
Afla mai multe despre
bertisoare de urechi
scotia