Societatea McDonald's România și-a schimbat numele în Premier Restaurants România, începând din luna mai

Societatea McDonald's România și-a schimbat numele în Premier Restaurants România, începând din luna mai
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 mai 2016

Societatea McDonald's România SRL și-a schimbat numele în Premier Restaurants România SRL, începând din luna mai, conform prevederilor contractului prin care fondul maltez de investiții Premier Capital a achiziționat franciza McDonald's pentru România, a declarat joi directorul general al companiei Premier Restaurants România, Daniel Boaje, cu prilejul lansării unei noi campanii McDonald's - Sărbătoarea Gusturilor Românești.

Urmărește-ne și pe Google News

Premier Restaurants România operează 67 de de restaurante McDonald's în 21 de orașe și este liderul pieței restaurantelor din România. Timp de șase săptămâni, clienții restaurantelor McDonald's vor putea comanda, în cadrul noii campanii, produse cu specific românesc, cum ar fi "McMici" și sandviciuri "Cârnăciori oltenești".

Potrivit directorului general al lanțului de restaurante, Daniel Boaje, în perioada campaniei Sărbătoarea Gusturilor Românești vânzările de produse tradiționale vor avea o pondere de peste 5% în totalul vânzărilor.

McDonald's Corporation este cel mai mare lanț de restaurante de tipul fast-food din lume, care vinde în principal hamburgeri, cartofi prăjiți, amestecuri de băuturi răcoritoare pe bază de lapte și băuturi carbo-gazoase.

La începutul anului 2016, compania Premier Capital, înregistrată în Malta, deținătoarea francizei McDonald's în alte cinci state - Malta, Estonia, Letonia, Lituania și Grecia, a anunțat achiziția McDonald's România, pentru 65,33 milioane dolari, tranzacție care îi dublează afacerile și numărul de restaurante operate.

Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro CITEȘTE ȘI Carrefour, Auchan, Metro, Selgros și Mega Image, pe lista datornicilor la stat cu un total de 36 mil. euro

Premier Capital a realizat în 2015 o cifră de afaceri de 100 milioane euro și operează 64 de restaurante McDonald's în Grecia (22), Letonia (12), Lituania (11), Estonia (10) și Malta (nouă), la care se adaugă 35 McDrive și 14 cafenele McCafe, numărul angajaților fiind de peste 2.800. McDonald's România operează 67 de restaurante și 19 cafenele McCafé, are 4.000 de angajați și o cifră de afaceri anuală de peste 110 milioane euro.

La finalul anului 2015, McDonald's România avea active brute totale de 69,525 milioane dolari și un profit de 11,02 milioane dolari, conform standardelor financiare americane GAAP. Premier Capital a preluat ca proprietate și operațiuni, începând din 22 ianuarie, toate cele 67 de restaurante McDonald's din România și cele 19 cafenele McCafé și va asigura capitalul necesar pentru a finanța dezvoltarea McDonald's în România.

În ultimii 20 de ani, McDonald's a investit peste 160 de milioane de euro în restaurantele din România, care servesc anual peste 65 de milioane de clienți, ceea ce înseamnă că peste 180.000 de persoane vizitează zilnic restaurantele și cafenelele McCafé.

McDonald's are un rol important în economia României, dezvoltând peste 300 de parteneriate cu furnizori locali pe parcursul timpului.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
mcdonald's romania
premier restaurants romania