General Motors și Lyft vor testa taxiuri fără șofer începând de anul viitor

General Motors și Lyft vor testa taxiuri fără șofer începând de anul viitor
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 5 mai 2016

General Motors (GM) și compania de servicii de transport Lyft vor testa, începând de anul viitor, o flotă de taxiuri electrice fără șofer, potrivit unor reprezentanți ai celor două companii. Testele vor include clienți reali ai Lyft, care vor putea opta pentru o mașină autonomă, informează MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele două companii nu au anunțat deocamdată în ce oraș vor fi făcute testele.

La începutului anului, General Motors a investit 500 de milioane de dolari, prima parte dintr-o investiție totală de 1 miliard de dolari, în startup-ul american Lyft. General Motors a primit o participație de 10% la Lyft, iar cele două companii au anunțat că vor colabora pentru dezvoltarea unor mașini autonome, care vor fi ulterior folosite pentru servicii de transport de persoane.

Anunțul colaborării între Lyft și GM a fost făcut după ce Google a informat, în decembrie, că intenționează să lanseze, pe viitor, un serviciu de transport asemănător cu Uber, dar care să folosească doar mașini autonome.

Tesla și-a redus pierderile în primul trimestru, la 75 de milioane de dolari CITEȘTE ȘI Tesla și-a redus pierderile în primul trimestru, la 75 de milioane de dolari

Lyft nu este singura investiție a General Motors în companii care dezvoltă mașini fără șofer. În martie, GM a anunțat că va cumpăra Cruise Automation, un start-up american care dezvoltă tehnologii pentru mașinile fără șofer. Fondată în 2013, Cruise testează deja, de aproximativ doi ani, mașini autonome pe străzile din California și ar putea ajuta GM să câștige teren în fața altor companii care investesc în automobile cu pilot automat.

viewscnt
Afla mai multe despre
general motors
lyft
gm
teste
fara sofer
uber
masini autonome
taxi
ride-sharing