Tranzacție - A cedat în fața insolvenței: După 2 ani de discuții, Adrian Vintilă și-a cedat supermarketurile din Constanța către Mega Image, în fața căruia a rezistat mai mulți ani

Tranzacție - A cedat în fața insolvenței: După 2 ani de discuții, Adrian Vintilă și-a cedat supermarketurile din Constanța către Mega Image, în fața căruia a rezistat mai mulți ani
Thomas Dincă
Thomas Dincă
scris 25 sep 2018

Retailerul Mega Image, parte a grupului Ahold Delhaize, a preluat cele trei supermarketuri cu restaurant/autoservire ale retailerului Adivin ’95 din Constanța, controlat de Adrian Vintilă, care a rezistat mai mulți ani marilor lanțuri, dar a intrat în insolvență la finele anului 2015, cu datorii de peste 12 milioane lei, începând ulterior, în toamna anului 2016, negocieri cu Mega Image pentru cedarea afacerii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Negocierile au fost finalizate acum, tranzacția fiind avizată și de Consiliul Concurenței.

În 2016, anul începerii discuțiilor cu Mega Image, a fost depus un raport de evaluare care indica o sumă de 1,7 milioane lei pentru mijloace fixe (echipamente, mobilier).

Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment CITEȘTE ȘI Surpriză: Compania de distribuție a Quickmobile.ro, unul dintre cele mai importante magazine online de telefoane, tablete, gadgeturi și accesorii din România, intră direct în faliment

Din cele 3 magazine sub brandul "Supermarketul Familiei Tale" ale retailerului din Constanța, două au suprafețe de 400 metri pătrați, iar al treilea are 900 metri pătrați.

"Competiția a ajuns foarte mare", spunea Vintilă în urmă cu mai mulți ani, arătând că încearcă să reziste brandurilor străine de retail.

În octombrie 2015, a intrat însă în insolvență, cu afaceri ridicate la 49,3 milioane lei, de la 47,1 milioane lei în 2014, dar intrat pe pierderi. Minusul nu era mare, de circa 185.000 lei, în condițiile în care profitul din anii anteriori era în jurul a 70.000 lei, dar datoriile au urcat în acel an la 14,1 milioane lei, din care circa 12 milioane lei au fost și prinse în planul de reorganizare.

Tranzacție: Milionarul agribusiness Eusebiu Guțu preia pachetul majoritar al producătorului de panificație Pambac CITEȘTE ȘI Tranzacție: Milionarul agribusiness Eusebiu Guțu preia pachetul majoritar al producătorului de panificație Pambac

Anul trecut, retailerul, cu peste 110 angajați, a înregistrat afaceri de 39,8 milioane lei și un profit net de 204.778 lei, datoriile totalizând 16,2 milioane lei. La 31 martie, conform ultimelor date existente în termene.ro, compania nu are restanțe la buget.

Adivin ’95 este pe piață din 1995.

Mega Image are o rețea națională de 600 de magazine, dintre care 21 în Constanța.

Vânzările Mega Image în România au crescut cu 19% în primul trimestru, susținute de un avans de 11,9% al vânzărilor în termeni comparabili și de vânzările magazinelor nou înființate, contribuind în acest fel la creșterea de 4,7% a vânzărilor nete ale grupului Ahold Delhaize în Europa Centrală și de Est (ECE), la 1,44 miliarde de euro.

Administratorul judiciar al Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, dar intrată în insolvență: Brandul poate depăși momentul de cumpănă CITEȘTE ȘI Administratorul judiciar al Clujana, cu o istorie de peste 100 de ani, dar intrată în insolvență: Brandul poate depăși momentul de cumpănă

Fondat în anul 1995, Mega Image este cel mai mare lanț de supermarketuri din România, cu magazine în București, Cluj-Napoca, Constanța, Ploiești, Brașov, Târgoviște și alte orașe din țară, sub mărcile Mega Image, Shop&Go, Gusturi Românești. 

Grupul Ahold Delhaize a fost format în 2015 prin fuziunea operatorilor de supermarketuri Ahold (Olanda) și Delhaize (Belgia), într-o tranzacție de 28 de miliarde de dolari. Delhaize este compania-mamă a Mega Image.

viewscnt
Afla mai multe despre
mega image
adivin
constanta
supermarket