Tranzacție: Producătorul italian de haine de lux Moncler, cu CA condus de miliardarul italian Remo Ruffini, a cumpărat fabrica din Bacău a Sonoma

Tranzacție: Producătorul italian de haine de lux Moncler, cu CA condus de miliardarul italian Remo Ruffini, a cumpărat fabrica din Bacău a Sonoma
scris 2 iul 2018

Filiala locală a producătorului italian de haine de lux Moncler, al cărui Consiliu de Administrație este condus de miliardarul italian Remo Ruffini, Industries Yield, a cumpărat fabrica din Bacău a firmei Sonoma, aflată în faliment, pe care o închiriase din 2016.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Sonoma s-a ocupat tot cu producerea de îmbrăcăminte, dar astăzi este indicată de termene.ro ca fiind în faliment din toamna anului 2016, după ce a intrat în insolvență în martie 2015, iar site-ul firmei nu funcționează.

Din primăvara anului 2016, subsidiara Moncler își mutase, de altfel, sediul la adresa fabricii pe care o cumpără acum.

Un retailer online slovac de aparate electronice a intrat pe piața locală CITEȘTE ȘI Un retailer online slovac de aparate electronice a intrat pe piața locală

Italienii plătesc 2,5 milioane euro pentru fabrica amplasată pe un teren de peste 33.000 metri pătrați.

Consiliul de Administrație al Moncler este condus de miliardarul italian Remo Ruffini (55 de ani), cu o avere evaluată de Forbes la 2,1 miliarde dolari.

La finele lunii august 2015, Moncler a cumpărat, prin intermediul subsidiarei din România Industries Yield, fabrica de îmbrăcăminte Dialma din Sărata ( județul Bacău), unde lucrau aproximativ 300 de angajați și care producea de mai mulți ani articole de îmbrăcăminte pentru Moncler, în regim lohn.

"Am achiziționat această unitate, care anterior producea aproape în exclusivitate pentru Moncler. Este o investiție de importanță strategică, deoarece reprezintă prima etapă dintr-un proiect ce urmărește integrarea unei părți din producția grupului și crearea unei platforme industriale puternice", a declarat, în noiembrie 2015, Luciano Santel, director executiv Corporate în cadrul grupului.

Confirmare: Un nou lanț de cafenele intră astăzi în România CITEȘTE ȘI Confirmare: Un nou lanț de cafenele intră astăzi în România

Ulterior, în primăvara anului 2016, Moncler a anunțat că a finalizat construcția, cu ajutor de stat, a unei unități de producție în județul Bacău, în urma unei investiții de 5 milioane de euro. La noua unitate, Moncler a angajat 600 de persoane, plus cei aproximativ 300 de salariați ai fabricii Dialma din Sărata. În vara anului trecut, subsidiara Moncler a decis să închidă punctul de lucru din comuna Sărata (județul Bacău).

"Moncler comunică că a creat o nouă unitate productivă avansată tehnologic în sediul din Bacău a societății Industries Yield Srl. În cadrul acesteia, la ora actuală, sunt angajate 797 persoane - inclusiv toți angajații care au lucrat anterior în structura din Sărata, structură care nu mai este utilizată de către Industries Yields Srl, așa cum s-a decis în data de 28 aprilie 2017. Moncler confirmă încă o dată faptul că decizia face parte din punerea în aplicare a planului de dezvoltare industrială lansat în România în 2015 și își reafirmă angajamentul de a continua să investească în această țară", a transmis atunci compania.

Omul de afaceri Sorin Bonciu vinde terenul de sub fostul magazin Interex din Constanța, mizând să obțină peste 3 milioane euro CITEȘTE ȘI Omul de afaceri Sorin Bonciu vinde terenul de sub fostul magazin Interex din Constanța, mizând să obțină peste 3 milioane euro

"Construcția unității de producție din Bacău se încadrează într-un proiect industrial mai amplu al Moncler, care are ca obiectiv consolidarea know-how-ului în domeniul gecilor din pene și creșterea producției directe", scria atunci și Reuters Italia.

Remo Ruffini

Remo Ruffini

Acțiunile Moncler, companie cunoscută în special datorită mărcii omonime de geci de lux, au crescut atunci cu 1,2% pe bursa de la Milano, până la 14,72 euro/unitate, ca urmare a comentariilor pozitive din partea analiștilor financiari după anunțul privind finalizarea unității de producție din România.

Moncler, înființată în 1952, are operațiuni în aproximativ 70 de țări din Europa, America și Asia și o rețea de peste 190 de magazine, dintre care mai mult de 130 sunt deținute direct.

Operatorul magazinelor Cellini a semnat decizia prin care vine cu obligațiuni pe bursa din București CITEȘTE ȘI Operatorul magazinelor Cellini a semnat decizia prin care vine cu obligațiuni pe bursa din București

În 2015, grupul a raportat vânzări de 880,4 milioane de euro, în creștere cu 27% de la 694,2 milioane de euro în anul precedent, și un profit operațional în urcare cu aproape 29%, la 300 milioane de euro.

Anul trecut, a avut vânzări de peste 1 miliard de euro.

Pe plan local, subsidiara Industries Yield, cu peste 700 de angajați, a avut în 2016 afaceri de 29 milioane lei și o pierdere de 1,8 milioane lei. Anul trecut, cu 890 de angajați, subsidiara a avut afaceri de 50 milioane lei și un profit net de 7,9 milioane lei.

viewscnt
Afla mai multe despre
moncler
haine
ruffini
fabrica