UE a lansat trei investigații antitrust în comerțul online, împotriva unor companii ca Philips și Thomas Cook

UE a lansat trei investigații antitrust în comerțul online, împotriva unor companii ca Philips și Thomas Cook
scris 2 feb 2017

Comisia Europeană a deschis joi trei investigații separate pentru practici anticoncurențiale în comerțul electronic, împotriva unui grup de producători de electronice, între care Philips, a șase companii de jocuri video și a unor touroperatori care includ Thomas Cook, transmite Reuters.

Decizia a fost luată după aproape doi ani de analiză făcută de Executivul UE în industria comerțului online, care a arătat că astfel de restricții incorecte sunt o practică extinsă la nivelul celor 28 de state membre, scrie News.ro.

"Cele trei investigații deschise astăzi de către Comisie au rolul să rezolve probleme specifice, restricții pentru prețurile cu amănuntul, discriminarea pe baza amplasamentului și geo-blocarea”, se arată într-un comunicat al CE.

Între companiile vizate de investigație se mai află companiile Asus, Pioneer, proprietarul platformei de distribuție a jocului Steam, Valve Corporation , Koch Media, TUI și Melia Hotels.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
philips
thomas cook
antitrust