UEFA permite vânzarea băuturilor alcoolice pe stadioane la meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa

UEFA permite vânzarea băuturilor alcoolice pe stadioane la meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa
scris 27 iun 2018

Comitetul Executiv al UEFA a decis să permită vânzarea băuturilor alcoolice pe stadioane la meciurile din Liga Campionilor și Liga Europa, din sezonul 2018/2019, informează AFP.

Forul european nu obligă cluburile să vândă băuturi alcoolice, iar aceasta activitate comercială se va face cu respectarea legislației locale și naționale, scrie News.ro.

"Organizatorul meciului trebuie, atunci când definește politica de vânzare și distribuție înaintea fiecărui meci, să țină cont în mod corespunzător de profilul suporterilor care vor asista la partidă și de riscurile asociate", a explicat UEFA, potrivit căreia poate fi decisă "o interdicție sau o limitare a vânzării și distribuției băuturilor alcoolice", în funcție de context.

Grupul american de magazine de jucării Toys \ CITEȘTE ȘI Grupul american de magazine de jucării Toys "R" Us, un business de 71 de ani afectat acum de comerțul online, își va închide vineri ultimele 200 de magazine din SUA

Hotărârea UEFA a fost salutată de asociația suporterilor din Europa, Football Supporters Europe (FSE), o rețea de fani în peste 40 de țări.

"Suporterii fotbalului s-au simțit mult timp tratați injust față de suporerii altor sporturi, cum ar fi rugbiul. Nu sportul urmărit este cel care controlează comportamentul bun sau rău al unui suporter. Fanii au considerat întotdeauna această politică drept una excesiv de protectoare, atât timp cât nu există dovezi că interdicția comercializării alcoolului pe stadioane ar putea avea cea mai mică influență în ceea ce privește prevenirea sau reducerea tulburărilor legate de fotbal", a declarat Ronan Evain, responsabil al FSE, într-un comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
uefa
bauturi alcoolice