Un lanț de restaurante din Israel a scos la vânzare burgeri preparați de un robot. Mașina prepară burgerul în funcție de dorințele clienților

Un lanț de restaurante din Israel a scos la vânzare burgeri preparați de un robot. Mașina prepară burgerul în funcție de dorințele clienților
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 dec 2021

Lanțul de fast food israelian BBB propune de câteva zile un burger vegetal gătit de un robot care adaptează prepararea și compoziția la exigențele clienților.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Este pentru prima dată când o mașină fabrică automat un hamburger personalizat”, a declarat pentru AFP Racheli Vizman, CEO-ul SavorEat, start-up-ul israelian specializat în producția de alternative la carne aflat la originea conceptului, scrie Agerpres.

Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă CITEȘTE ȘI Biofarm - în topul celor mai importanți jucători din industria farmaceutică locală după patru ani de creștere continuă

Oricine poate alege cantitatea de proteine vegetale sau de grăsime din steak-ul său, precum și mărimea sau modul de gătire prin intermediul unei aplicații, a adăugat ea.

„Robotul chef” poate găti simultan trei hamburgeri diferiți. Aparatul amestecă mai multe ingrediente precum fasole, cartofi și năut pentru a forma o textură „care seamănă cu cea a cărnii adevărate”, explică Racheli Vizman, care și-a fondat societatea în 2018 împreună cu doi profesori de la Universitatea ebraică din Ierusalim.

Totul este gătit în câteva minute, dă ea asigurări, subliniind că produsul lipsit de proteine animale este kosher, în conformitate cu codul alimentar al iudaismului.

„Noutatea”, potrivit CEO-ului grupului BBB Ahuva Turgeman, este că clientul selecționează ingredientele și robotul realizează hamburgerul fără ca nimeni altcineva să îl atingă, iar apoi acesta este așezat manual între două bucăți de pâine.

Curioșii vor putea inițial să testeze această noutate culinară în restaurantul din orașul Herzliya, din apropiere de Tel Aviv, la un preț de circa 60 de șekeli (17 euro), cartofi prăjiți și băuturi incluse.

„Ne dorim să răspundem poftelor vegetarienilor, vegetalienilor și flexitarienilor”, care mănâncă ocazional carne, a adăugat Ahuva Turgeman.

Circa 5% din populația israeliană se declară vegană și piața pentru alternative la carne este în plină dezvoltare, potrivit SavorEat.

Racheli Vizman afirmă că vrea, în viitor, să ofere gospodăriilor capsule care produc hrană, după principiul automatelor de cafea.

viewscnt
Afla mai multe despre
israel
robori
burgeri