Un lanț de supermarketuri din Noua Zeelandă a lansat ''ora de liniște'' pentru cumpărătorii care suferă de autism

Un lanț de supermarketuri din Noua Zeelandă a lansat ''ora de liniște'' pentru cumpărătorii care suferă de autism
scris 9 oct 2019

Un mare lanț de supermarketuri din Noua Zeelandă a lansat ''ora de liniște'', în care cumpărătorii nu sunt deranjați de muzică, lumini intense și zgomote de la casele de marcat, a anunțat marți compania, potrivit DPA.

În intervalul 14:30 și 15:30, în zilele de miercuri, toate cele 184 de magazine din Noua Zeelandă ale companiei Countdown vor închide muzica, vor reduce intensitatea luminii, vor sista operațiunile de aranjare a mărfurilor la raft și vor evita să facă anunțuri prin sistemul de amplificare sonor, a precizat lanțul de magazine, scrie Agerpres.

FOTO Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, rețeaua pe care statul vrea să o lanseze în țară, a deschis primul magazin CITEȘTE ȘI FOTO Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, rețeaua pe care statul vrea să o lanseze în țară, a deschis primul magazin

Inițiativa a fost demarată cu sprijinul asociației Autism New Zealand și a fost experimentată anul acesta în câteva dintre filialele companiei.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
supermarket
countdown