Un producător de bere din Germania a retras un sortiment de pe piață după ce a fost acuzat de extremism

Un producător de bere din Germania a retras un sortiment de pe piață după ce a fost acuzat de extremism
scris 23 mar 2016

Un producator din Bavaria a fost obligat să retragă de pe piață un sortiment de bere numit Grenzzaun Halbe (jumătate de gard la frontieră), fiind acuzat că a folosit simboluri naziste pentru a critica valul de imigranți din Germania, informează The Guardian.

Producătorul Röhrl Brewery a declarat că regretă faptul că denumirea berii a fost privită ca o ofensă de unii consumatori și a afirmat că nu simpatizează cu grupările de extremă dreaptă.

Prima parte a denumiri berii pare inspirată de opiniile unor politicieni conservatori germani, cum este Horst Seehofer, premierul Bavariei și liderul Uniunii Creștin Sociale, care au criticat atitudinea cancelarului Angela Merkel față de imigranți, susținând închiderea granițețor. Cuvântul “Halbe“ (jumătate) pare legat de comercializarea berii la sticle de 0,5 litri.

Nu numai denumirea berii a atras critici, ci și eticheta, care înfățișa un cap de mort. Totodată, prețul sticlei, de 0,88 euro, amintește de “codul” folosit în cercurile neo-naziste în locul formulei de salut ilegale, “Heil Hitler”.

“Nu avem absolut nimic în comun cu extremiștii”, a  afirmat Frank Sillner,, CEO-ul companiei, pentru agenția de presă DPA.

Autoritățile din Germania anticipează că aproximativ 3,6 milioane de imigranți vor ajunge în țară până în 2020, după ce anul trecut trecut sau fost înregistrate peste un milioan de solicitări de azil.

viewscnt
Afla mai multe despre
bere
grenzzaun halbe
röhrl brewery
imigranti
nazism