Vabeld va construi un depozit de peste 25.000 metri pătrați pentru Fashion Days

Vabeld va construi un depozit de peste 25.000 metri pătrați pentru Fashion Days
Ana Maria Petcana
Ana Maria Petcana
scris 9 dec 2015

Compania belgiană Vabeld va dezvolta un depozit de peste 25.000 metri pătrați pentru retailerul online de modă Fashion Days, care va fi construit de AIC Industrial&Logistic Development pe terenul cumpărat de Vabeld în apropiere de autostrada A1 București-Pitești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

AIC Industrial&Logistic Development este o companie imobliară rezultată după dizolvarea Cefin Real Estate. De altfel, Vabeld a cumpărat terenuri care au aparținut acționarilor italieni ai Cefin.

Fashion Days are sediul și trei depozite în aceeași zonă, de unde livrează produse către România, Ungaria și Bulgaria, dar și alte state. De altfel, Răzvan Predica, CEO al Fashion Days, declara recent pentru Profit.ro că retailerul lucrează la creșterea capacității depozitelor, cu cel puțin 20-30%, dar după eficientizarea și altor zone din depozite, aceasta se va dubla.

Această decizie vine în contextul în care Fashion Days va gestiona tot businessul de fashion al eMAG, proprietarul retailerului.

Pe lângă, produsele companiilor de fashion prezente în marketplace, eMAG a dezvoltat și o marcă proprie de haine.

Totodată, Fashion Days a trecut de la un site de campanii flash sales la un magazin online clasic, cu un stoc mai mare disponibil și cu livrare rapidă. Platforma Fashion Days cuprinde peste 500.000 de produse de la peste 1.000 de branduri, are peste 4 milioane de clienți, peste 500 angajați și afaceri anuale de 20 milioane euro în România.

După peste doi ani de prospectare a pieței locale, Vabeld a finalizat în acest an prima achiziție în București. În ciuda focusului pe piața de retail, Vabeld este convins de potențialul pieței de logistică și semiindustrială din și în jurul Bucureștiului și a achiziționat 15 hectare de teren pentru spații logistice în apropiere de A1. Pe acest teren se pot dezvolta spații logistice de 90.000 metri pătrați, iar AIC industrial & Logistic a fost mandatată să se ocupe de dezvoltarea proiectului.

Terenul este liber cu excepția a două clădiri nefinalizate totalizând 11.000 metri pătraț, pe care Varoed, subsidiara din România a Vabeld, le va finaliza în acest an. Intenția Varoed este să dezvote proiecte la cererea chiriașilor pentru restul terenului.

Deoarece sunt luate în considerare și alte achiziții pe piața industrială, obiectivul Varoed este să construiască un portofoliu de proiecte în România, cu focus pe București.

România este a cincea țară în care Vabeld are investiții imobiliare directe.

După ce a achiziționat mai multe terenuri și clădiri nefinalizate acum câteva luni Vabeld a preluat încă două proprietăți lângă proiectul A1 Industrial Park care au aparținut italienilor de la Cefin și vândut companiei australiene Valad.

Cea mai mare proprietate este închiriată până în 2024 de compania Augsburg, distribuitor de piese auto. Cea mai mica proprietate are aproximativ 3.000 de metri pătrați și este aproape finalizată, livrarea fiind programată în următoarele luni.

În același timp. Vabeld a semnat o opțiune pentru 5 hectare de teren și o clădire generatoare de venit de 8.000 metri pătrați în aceeași zonă.

Vabeld este o companie imobiliară belgiană cu peste 30 de ani experiență în domeniu achiziției, închirierii și re(dezvoltării) de proiecte de retail, în Belgia, Marea Britanie, Franța și Brazilia.

viewscnt
Afla mai multe despre
vabeld
depozit
fashion days