Vânzările de cozonaci, în scădere. “Românul este mult mai precaut.”

Vânzările de cozonaci, în scădere. “Românul este mult mai precaut.”
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2022

Vine Paștele, doar că, speriați de scumpiri, românii au devenit ceva mai cumpătați. Cei care nu știu să facă singuri cozonaci comandă mai puțini.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

La rândul lor, comercianții au micșorat gramajul, în speranța că vor avea vânzări comparabile cu cele de anul trecut. Chiar și așa, în 4.500 de brutării din toată țara, cuptoarele duduie, arată Știrile Pro TV.

Rusia susține că România s-ar afla printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari\ CITEȘTE ȘI Rusia susține că România s-ar afla printre țările care ar fi trimis cei mai mulți „mercenari" să lupte în Ucraina

Pufos, aromat și rumen, cozonacul este desertul vedetă în bucătăria românească, fie că este cu nucă, mac, cacao amestecat cu rahat sau doar simplu.

Doar că ingredientele principale s-au scumpit serios. De pildă, nuca este 50 de lei kilogramul, de la 30.

Proprietarii de patiserii și de brutării artizanale spun că numărul de comenzi se apropie de cel de anul trecut. Însă prețurile au crescut ca aluatul, în medie cu 10 procente. Dacă un cozonac clasic costa 50 de lei, acum costă 65.

“Românul este mult mai precaut și se vede asta și în vânzările noastre. Noi am ridicat prețurile doar cu 10%, deși ingredientele noastre s-au dus către 20%. Am zis să ținem un echilibru”, spune Alina Alexandrov, chef patiser. 

viewscnt
Afla mai multe despre
cozonaci
vanzare
paste