Vânzările interne de cozonaci merg lent, exportul a explodat

Vânzările interne de cozonaci merg lent, exportul a explodat
Profit.ro
Profit.ro
scris 23 dec 2023

Vânzările interne de cozonaci merg mai lent în această perioadă deoarece a scăzut puterea de cumpărare a populației, chiar dacă oferta industriei de morărit și panificație a rămas aceeași, de aproximativ 7 - 7,5 milioane, susține președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN, Aurel Popescu.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

"Oferta noastră cred că de data aceasta va fi mai mare decât cererea. Mi-e tare teamă că mai rămânem cu stocuri, pentru că simțim și noi în piață că puterea de cumpărare a populației a mai scăzut și atunci vânzările merg mai lent. Nu mai cumpără cu căruțul, cumpără doar cu coșul sau nu mai cumpără cu coșul, ci ia cu mâna. Prețurile însă sunt la fel ca la Paște. Nu avem modificări. Grâu este suficient în țară, n-avem probleme de asigurare cu grâu, deci nici prețul nu vedem să mai crească", a declarat pentru Agerpres Aurel Popescu.

O femeie va primi 20.000 de euro după ce a dat în judecată Dedeman. Cum a reușit CITEȘTE ȘI O femeie va primi 20.000 de euro după ce a dat în judecată Dedeman. Cum a reușit

Exportul de cozonaci merge însă foarte bine în această perioadă, aproape 10% din producție ajungând în afara granițelor țării.

"Din 7 - 7,5 milioane de cozonaci pe care îi producem în această perioadă ca și cantitate, până în 10% merge la export, un procent semnificativ. Suntem în toate țările, suntem prezenți peste tot, nu numai în zone unde sunt români. În Anglia s-au obișnuit să vină la magazinul românesc să cumpere cozonaci", a mai spus el.

LEGE FOTO Noile reguli pentru vânzarea alimentelor din insecte în magazine - semnate. Panou obligatoriu de avertizare CITEȘTE ȘI LEGE FOTO Noile reguli pentru vânzarea alimentelor din insecte în magazine - semnate. Panou obligatoriu de avertizare

Românii pot cumpăra cozonaci în această perioadă cu prețuri începând de la 12 lei până la 80 lei kilogramul, în funcție de umplutură, gramaj.

viewscnt
Afla mai multe despre
cozonaci
panificatie