Veniturile centrelor comerciale Winmarkt au stagnat la nouă luni, la 6,3 mil. euro

Veniturile centrelor comerciale Winmarkt au stagnat la nouă luni, la 6,3 mil. euro
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 nov 2015

Compania italiană Immobiliare Grande Distribuzione (IGD) a raportat venituri în stagnare, de 6,3 milioane de euro, în primele nouă luni din închirierea centrelor comerciale Winmarkt din România, reprezentând 7% din veniturile totale din închiriere ale companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 15 centre comerciale Winmarkt, cu o suprafață totală de 80.100 metri pătrați, aveau la finele lunii septembrie un grad de ocupare de 92,3%, în urcare de la 88,9% în perioada similară a anului trecutt.

Compania a reînnoit în primele nouă luni 69 de contracte din totalul de 559 pe care le are încheiate cu retailerii și de asemenea, a finalizat 24 de noi contracte. Contractele de reînnoire și cele noi reprezintă 7%, respectiv 3% din totalul veniturilor Winmarkt în România.

Centrele comerciale se află în afara Bucureștiului și au ca principali chiriași Billa și Carrefour Market pe segmentul de food, Domo, Flanco sau Altex pe electro-IT și H&M pe modă.

Valoarea activelor IGD în România era estimată în iunie la 172,6 milioane euro. Grupul deține în România 15 centre comerciale Winmarkt în 13 orașe și o clădire de birouri.

IGD a bugetat investiții de 12,5 milioane euro în perioada 2012-2015 pentru modernizarea și extinderea suprafeței închiriabile a rețelei de centre comerciale Winmarkt România.

IGD Group a preluat în anul 2008 rețeaua de centre comerciale Winmarkt, în parteneriat cu compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 182,5 milioane de euro, de la fondurile de investiții Ivington Interprises Limited și Broadhurst Investments Limited, reprezentate în România de Siminel Andrei.

Grupul italian a devenit în 2010 acționar unic al rețelei prin achiziția acțiunilor deținute de compania Inpartner Investitori & Partner Immobiliari, pentru 21 milioane euro.

Compania este prezentă în România și Italia, cu venituri operaționale totale de 95,6 milioane euro în primele nouă luni și active imobiliare de 1,8 miliarde de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
winmarkt
igd
rezultate