Vinul zilei: un cupaj roșu savuros, obținut din Primitivo, Negroamaro și Sangiovese, cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Perfect alături de preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate

Vinul zilei: un cupaj roșu savuros, obținut din Primitivo, Negroamaro și Sangiovese, cotat cu 98 puncte Luca Maroni. Perfect alături de preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 feb 2024

Vinul zilei, Gran Maestro Rosso Puglia 2022 de la Cielo e Terra, este un cupaj roșu savuros, cu atac dulceag și o taninozitate bine lucrată. 

Urmărește-ne și pe Google News

Cielo e Terra are rădăcini adânci în istoria Veneto, rădăcini provenite de la familia Cielo, dar și de la producătorii de vin Cantine dei Colli Berici. Această tradiție este continuată și astăzi, întrucât compania este condusă de Luca și Pierpaolo Cielo, cei doi fiind susținuți de producătorii de la Cantine dei Colli Berici. Valorile cramei sunt calitatea, dar și devotamentul către oameni și mediul înconjurător.

Gran Maestro Rosso Puglia 2022 este un roșu intens, ce aduce în prim plan note olfactive de fructe roșii bine coapte, cu taninuri dulcege, în vreme ce pe palat descoperim arome intense, bogate și catifelate. Degustați acest vin la o temperatură de 16-18 grade Celsius, în diverse combinații culinare, cum ar fi preparate din carne roșie sau brânzeturi maturate.

George Mitea: “S-a găsit Amarone de buget în sudul Italiei! Desigur, în loc de Corvina, Molinara și Rondinella, cei de la Cielo e Terra au utilizat varietățile plantate în Apulia, adică Primitivo, Negroamaro și Sangiovese. Metoda folosită e și ea ajustată, după cum suntem avertizați pe etichetă, fiind vorba de o deshidratare ușoară a strugurilor înainte de presare. La proba paharului descoperim vanilie, cacao, mure, afine, prune, un atac dulceag, taninozitate bine lucrată care contribuie la impresia de densitate. E o interpretare interesantă, însă va fi apreciat mai ales de cei cărora le fac cu ochiul vinurile cu ceva rest de zahăr.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.
 

viewscnt
Afla mai multe despre
unvinpezi.ro
vin