Vinul zilei: un Prosecco proaspăt și dinamic, cu gust curat, citric și floral, un bun companion pentru o zi de vacanță

Vinul zilei: un Prosecco proaspăt și dinamic, cu gust curat, citric și floral, un bun companion pentru o zi de vacanță
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 3 iun 2023

Valdobbiadene Prosecco Superiore 2020 este un vin energic și savuros de la Livia Nova, o cramă din regiunea Puglia, Italia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Vinul de astăzi este obținut din struguri Glera, un soi caracterizat prin aciditatea ridicată și nivelul de alcool scăzut, așadar ideal pentru un vin reconfortant, de vară.

Livia Nova Valdobbiadene Prosecco Brut scoate în evidență note olfactive de flori de salcâm, în vreme ce, pe palat, se dezvăluie delicat, elegant și foarte fructat. Savurați acest Prosecco la 4-6 grade Celsius, alături de aperitive.

Diana Pavelescu: “Dacă s-ar putea crea un etalon pentru Prosecco probabil ar arăta întocmai ca Livia Nova fiindcă acesta ar putea fi întruchiparea perfectă a definiției pentru un astfel de vin. Cu arome de flori albe de măr, mere verzi, lămâi, pere și pepene galben, îndrăznesc să le numesc răcoritoare, fiindcă au efectul parfumurilor florale și ușoare de vară, de-a dreptul diafane, ce te răcoresc doar mirosindu-le. Gustul vine să completeze perfect aromele din miros cu un bun echilibru între fructuozitatea reprezentată de lămâie, grapefruit și mere verzi, zahărul apropiat de 9g/l și aciditatea vioaie, un vin elegant, de o frumusețe aparte, puțin diferită, însă foarte simpatic. Un bun companion ce te poate însoți de-a lungul fiecărei zile de vacanță începând cu micul dejun și terminând cu aperitivul pentru cină. Rămâne doar la latitudinea ta să alegi momentele potrivite.”

Vinul poate fi cumpărat de aici.

Unvinpezi.ro este un magazin online de vinuri care oferă peste 500 de etichete la cele mai bune prețuri. Pe Unvinpezi.ro veți găsi în fiecare zi, la ofertă, un vin excepțional, evaluat de experți. El va avea cel mai mic preț din online-ul românesc. Alături de el, sute de alte sticle alese pe sprânceană și o selecție de spirtoase. În plus, ai opțiunea de a deveni membru premium și astfel să beneficiezi de o mulțime de beneficii.

viewscnt
Afla mai multe despre
vin
unvinpezi
cel mai ieftin vin
pret vin
vin ieftin